E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk enerji devlerinin gözü İran’da---

Türk enerji devlerinin gözü İran’da

Türk enerji devlerinin gözü İran’da
09 Mayıs 2016 - 07:08 borsagundem.com

Türk enerji şirketleri Turcas Petrol ve Limak Enerji İran’daki iş olanaklarını yakından izlediklerini açıkladı.

Turcas Petrol Üst Yöneticisi Batu Aksoy, ambargonun kaldırılmasının ardından İran'daki iş olanaklarını yakından izlediklerini belirterek, "Turcas İran'da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrolve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgileniyor." dedi.

Ambargo sonrası İran'daki iş olanakları ve bölgeye yönelik girişimleri konusunda bilgi veren Aksoy, sektörle ilgili komşu ülkeye yönelik önemli beklentilerin oluştuğunu söyledi.

Turcas olarak İran'da enerji yatırımları düşündüklerini belirten Aksoy, "Turcas İran'da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgileniyor. Komşuyla ticarette en büyük zorluk bankacılık sistemine dayanıyordu. Ancak ambargonun kalkmasıyla kısa vadede bu konudaki sıkıntıların aşılacağına inanıyoruz. İran'da yatırımlara yönelik uzun vadeli finansman olanaklarının artmasıyla yatırımlar ivme kazanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

'İRAN'DA BİRÇOK ALANDA YATIRIM FIRSATI VAR' 

Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven de ambargo sonrası İran'a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sayede komşu ülkede pek çok alanda yatırım fırsatı olduğunu gördüklerini kaydetti.

Türk şirketlerinin enerji, bankacılık ve otel yatırımları gibi alanlarda çok iyi tecrübelerinin bulunduğunu ifade eden Ergüven, "İş adamlarımız özellikle bankacılık, otelcilik ve enerji alanlarındaki tecrübelerini, İran'daki şartları iyi tahlil ederek ve doğru yerel ortaklıklarla yatırıma dönüştürebilir." ifadelerini kullandı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,84
En Yüksek: 27,44
En Düşük: 25,64
Değişim 7,53 %
FK: 18,59
PD / DD: 1,07
İşlem Hacmi 526.332.338
Toplam Adet: 19.536.248
Ağırlıklı Ort.: 27,01
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)