E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurcas:İran pazarına girebiliriz---

Turcas:İran pazarına girebiliriz

Turcas:İran pazarına girebiliriz
03 Mayıs 2017 - 14:18 borsagundem.com

Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy,finansman sorununun çözülmesi halinde İran pazarına girebileceklerini belirtti

Petrol ve enerji odaklı yatırım şirketi Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, Avrupa'da enerji depolama ve alternatif üretim gibi enerji piyasasının daha az regüle edildiği alanlarda yatırım fırsatlarına baktıklarını söyleyerek, finansman sorununun çözülmesi halinde İran pazarına girebileceklerini belirtti.

Turcas Genel Kurul toplantısı ardından soruları yanıtlayan Aksoy, enerjide talebin artması ve yap-işlet-devret (YİD) kapsamında çalışan doğalgaz santrallerinin sözleşmelerinin dolmasıyla Denizli santralinde 2019'da kârlılığın artmasını beklediklerini söyledi. Aksoy, "Avrupa'da enerji üretimi değil, depolama, alternatif üretim inovatif çözümlere, servis işlerine bakıyoruz. Daha çok doğrudan yatırım bizi ilgilendiriyor, know-how transfer edeceğimiz ve biraz da teknolojinin inovasyonun bir parçası olabileceğimiz, enerji piyasasının regüle olmayan kısmında fırsatlar bakacağız" dedi.

İran'da rüzgar ve güneş enerjisinde 13-14 cent civarına gelen alım garantileri olduğunu söyleyen Aksoy, "Ama orada da finansman problemi var, dolayısıyla 'çözülebilir mi, çözülürse ilk adımı atabilir miyiz' diye çalışmalarımız var. Projelerin ön fizibilitelerine baktık, potansiyel ortaklar belirledik ama şu anda yatırım aşamasına geldik diyebileceğim bir seviyede değiliz" diye konuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,06
En Yüksek: 26,74
En Düşük: 25,94
Değişim -1,14 %
FK: 18,05
PD / DD: 1,04
İşlem Hacmi 62.183.314
Toplam Adet: 2.369.848
Ağırlıklı Ort.: 26,34
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdal özer 04 Mayıs 2017 12:28

    2 tl bu hissenin hakkı değil. .Diğer petrol hisselerine bakın anlayacaksınız. .Yönetim kadrosunun basiretsizligi

  • mercan dede03 Mayıs 2017 17:25

    şirket son 3 yılın 2 ylı zarar bir yılı da b.dan karla kapattı..ceo da ne diyo biz ne diyoz...bu alman rwe neden zararı sevdi..**avrupada olsa böyle rahat**zarar açıklarmıydı.****????

  • mercan dede03 Mayıs 2017 15:30

    yıllardır k.yatırımcılarına azap çektirmeye devam ediyorlar..birde yatıırm yapacakmışşşşş