E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurcas BİST'te işlem gördüğü sektörü değiştiriyor---

Turcas BİST'te işlem gördüğü sektörü değiştiriyor

Turcas BİST'te işlem gördüğü sektörü değiştiriyor
17 Mayıs 2017 - 16:24 borsagundem.com

Turcas, BİST'te işlem gördüğü Kimya sektöründen çıkıp Holding sektörüne geçmek için Borsa İstanbul'a başvuru yaptı

Petrol ve enerji odaklı yatırım şirketi Turcas Petrolleri A.Ş.BİST'te işlem gördüğü Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler sektöründen çıkarak, Holding ve Yatırım şirketi sektöründe yer almak için Borsa İstanbul'a başvuru yaptı.Şirket 2008 yılında Ana sözleşmesinde yapılan düzenlemeyle, enerji ve petrol sektörleri odaklı olmakla birlikte bir Yatırım Şirketi / Holding Kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Şirketin KAP açıklaması şöyle:

Borsa İstanbul nezdinde halen Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler sektöründe sınıflanan Şirketimiz Turcas Petrol A.Ş.'nin, 2008 yılında Ana Sözleşmesi'nde yapılan düzenlemeler ve Faaliyet Raporları'nda detaylıca verilen grup yapısı, iştirak portföyü ve iş kapsamlarından da takip edilebileceği üzere; enerji ve petrol sektörleri odaklı olmakla birlikte bir Yatırım Şirketi / Holding Kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmesi nedeniyle Holdingler ve Yatırım Şirketleri sektöründe sınıflanması amacıyla, 17 Mayıs 2017 tarihinde Borsa İstanbul, İstanbul Endeks ve Veri Müdürlüğü'ne başvuru yapılmıştır. 
Başvurunun onaylanması halinde, Turcas Petrol A.Ş. Holdingler ve Yatırım Şirketleri sektöründe sınıflanacak ve faaliyet konusu itibariyle hissedar, yatırımcı, aracı kurumlar vb. tüm paydaşlar nezdinde daha anlamlı bir kıyas grubuna dahil olacaktır. 
Konu ile ilgili gelişmeler oldukça, kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,06
En Yüksek: 26,74
En Düşük: 25,94
Değişim -1,14 %
FK: 18,05
PD / DD: 1,04
İşlem Hacmi 62.183.314
Toplam Adet: 2.369.848
Ağırlıklı Ort.: 26,34
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)