E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTüketici güveninde artış---

Tüketici güveninde artış

Tüketici güveninde artış
19 Nisan 2023 - 10:00 borsagundem.com

Tüketici güven endeksi nisanda aylık bazda yüzde 9,2 artarak 87,5 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 9,2 arttı. Martta 80,1 olan endeks, nisanda 87,5 olarak kayıtlara geçti.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 66 iken nisanda yüzde 4,6 artışla 69,1'e çıktı.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi martta 79,6 iken bu ay yüzde 12,8 artış göstererek 89,8 oldu.

Martta 83 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 14,7 değer kazanıp bu ay 95,2 olarak kayıtlara geçti.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise martta 92 iken nisanda yüzde 4,5 artışla 96,1 olarak hesaplandı.

Tüketici eğilim anketi, martta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye'de yapılamamıştı. Nisan için ise depremden etkilenen bölgeler dahil, 81 ilde Tüketici Eğilim Anketi gerçekleştirildi.

Merkez Bankası açıkladı: İşte dolar, faiz ve enflasyon tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yilmaz giynu19 Nisan 2023 22:37

    Yalan haber tüketicinin güveni sıfır insanlar hep endişe icinde size güveni öğretmek lazım .amerikadan 15 yıl önce 25 dolara aldiğiniz gözlük 15 yil sonra 27 olmuş .tüketici güveni budur.Bizde bugün aldiğın ürünün fiyati yarin başka fiyat.milleti salak yerine koymayın tamam ülkede salak çok ama herkes salak değil.

  • Sai19 Nisan 2023 21:42

    Yalancı şahitlik ayetle yasak. Gerçi bunlarda din ne arar amaç değil araç sadece.

  • Mucise Reis ;)19 Nisan 2023 16:25

    ÖNERİ: Bugun bir mevzu gördüm. işsiz bir aile bayrama hazırlanıyor, kadın hamile. Yani bu çocuk hem ailenin bebeği aynı zamanda ülkemizin geleceği... Belki bu çocuk ileride bir yönetici olacak, belki başarılı sporcu, yada askeriyede üstün başarılı bir birey , belkide lider... Demem o ki, acilen HAMİLE bireyler için gıda destek paketi, yada gıda destek yiyecek parası bağlanmalı. işsizlik ödeneği bunu gerçekleştirmeli. Beslenmeyen  doğmamış çocuklar, doğumda güçsüz kadınlar, doğsada hayata tutunması zorlaşan bebekler, anne karnında yeterince gelişim gösteremeyen bireyler 2023 Türkiyesinde kabul edilemez. Buradan bir parti bu konuyu çok özenli çözmeli. Acile bir çalışma ve destek paketi olmalı. Bizler göçer gideriz ilerde, ama doğmayan bebekler bizlerin geleceği ... Sağlık bakanlığından bir kağıt alıp, hamile kişilerin beyanı ile iyi kötü bir maaş bağlanarak gıda takviyesi gerçekleşmeli. SANA SÖZ demeli biri..

  • astor19 Nisan 2023 15:05

    aklımızla dalga geçiyorlar. ama az kaldı nasıl dalga geçilirmiş gösterecegiz .kemal geliyor.

  • azmi19 Nisan 2023 12:23

    Dalga mı geçiyorsunuz .. Vatandaş kuyruklarda çile dolduruyor , güven yükselmiş .. hadi canım sende

  • Mucise Reis : )19 Nisan 2023 10:45

    Saçmalığa bak... adam özgürlü engelli vb maaş alıyor kaç para alıyor ? aldıkları ya ilaç, ya gıda.. % kaç enflasyonu bu insanın ? yüzde 100 lere vurdu.... Bir asgari cüretli 8500 alıyor... 2 çocuk okutuyor, kaç bunun enflasyon oranı ? gıda zaten yızde 100 koydu... eğitim, servis ücretleri ?... ya USD kaç olursa yönetim istifa eder _? ben onu düşüynuyorum. ülke yonetıyorum dıyorlar, yahu 20 lere geldi usd... 1 usd =20 tl... 1 yıl ABD de çalış gel, Türkiyenin 10 yıllık birikimi demek... ??? kaç olursa usd istifa ederler ? abuk subuk yönetim sistemi geldi, koalisyon olsa benzın 8 tl de biter restlerdi sistem... usd 10 olsa koaliston biter resetlerdi sistem... usd 20 leri aştı ? hala devlet kurumlası saçma salak açıklama ile guvenden bahsediyor :D Aptal mı sandınız insanları ?