E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK’dan anlamlı 9 Eylül paylaşımı---

TSK’dan anlamlı 9 Eylül paylaşımı

TSK’dan anlamlı 9 Eylül paylaşımı
09 Eylül 2018 - 08:18 borsagundem.com

Tük Silahlı Kuvvetleri (TSK), İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü vesilesiyle bir video paylaştı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri” emrinin yer aldığı videoda Kurtuluş Savaşı'na ilişkin görseller yer aldı.

Klipte şu açıklama yer buldu:

“26 Ağustos'ta başlayan ve zaferle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesi'nin ardından, düşmanı yurttan tamamen atmak için takibini sürdüren şanlı Türk ordusu 9 Eylül 1922 günü sabahında İzmir'e girmiştir. Yüzbaşı Şerafettin Bey Hükümet Konağı'na, Yüzbaşı Zeki Bey Kumandanlık Dairesine, Asteğmen Besim Kadife Kale'ye bayrağımızı çekmişlerdir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dikkat...09 Eylül 2018 18:11

    "Başkomutan Meydan Muharebesi" Yani komutanlar karşılıklı ateş hatları içerisindedir. o bakımdan bu savaşara iki ülkeninde başkomutanı savaş meydanında olduğundan bu isim verilmiştir. Cephede savaşan bir lider...İnanılmaz bir cesaret. İnanılmaz hakketen. çatışmaların içibnde, bombalar arasında,silahlar,süngüler,kuruşunlar arasında yeri yabancı bir sürü asker içerisinde CESUR adammış hakketen ... biz bile askere gitsek varmı tanıdık varmı torpil deriz. ama o ne zorluklarla almış vatanın her bir karış toprağını mehmetçikle

  • kerim09 Eylül 2018 09:58

    Atamazin ne kadar ileri goruslu ve hakli odugunu goruyoruz

  • kerim09 Eylül 2018 10:58

    Atamizin ne kadar ileri goruslu ve hakli oldugunu goruyoruz