E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Meksika'ya övgü, Kanada'ya uyarı---

Trump'tan Meksika'ya övgü, Kanada'ya uyarı

Trump'tan Meksika'ya övgü, Kanada'ya uyarı
11 Ağustos 2018 - 06:24 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, NAFTA üyeleri Kanada ve Meksika ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meksika'nın yeni başkanı için "Tam bir centilmen" ifadesini kullanan Trump, Kanada'ya ise ek vergi uyarısı yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabında Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) üyelerinden Kanada ve Meksika ile ilgili ticaret konularında açıklamalarda bulundu.

Trump, kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meksika ile anlaşma güzel ilerliyor. Otomotiv işçileri ve çiftçilerle ilgilenmeli, yoksa anlaşma olmayacak. Meksika'nın yeni başkanı tam bir centilmen." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Trump, Kanada ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Kanada konusunda Trump, "Kanada beklemeli. Onların gümrük tarifeleri ve ticaret engelleri çok yüksek. Anlaşma sağlayamazsak araçları vergilendireceğim." mesajını paylaştı.

Macron'la telefonda ticaret ve güvenlik konularını görüştü

Paylaşımında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptıkları telefon görüşmesinde ticaret ve güvenlik konularını da ele aldıklarını aktaran Trump, "Bugün birçok telefon görüşmesi ve konuşma gerçekleştirdim." bilgisini verdi.

TIM COOK İLE AKŞAM YEMEĞİ

Trump ayrıca, Amerikalı teknoloji devi Apple'ın Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook ile akşam yemeği yiyeceğini belirterek, "ABD'ye büyük yatırımlar yapıyor." ifadesine yer verdi.

Uzmanlar, ABD ile Çin arasında artarak süren "ticaret savaşı"nda, üretiminin çoğunu Çin'de gerçekleştiren Apple'ın Pekin hükümeti veya Çin halkı tarafından hedef alınabileceğini belirtiyor.

ABD, Kanada ve Meksika arasındaki NAFTA müzakereleri ise halen devam ediyor.

Trump'ın "tarihin en kötü anlaşması" olarak tanımladığı ve 1994'ten bu yana yürürlükte olan NAFTA'nın yeniden müzakere edilmesi geçen sene başlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iso11 Ağustos 2018 12:30

    Biraz deli biraz manyak bu alemde donald trump :D Adam haklı beyler kimse kusura bakmasın... Sen adamın ülkesinden aldığın mallara %50-%100 hatta %300 vergi koyacaksın. (mesela cep telefonu, araba) ama sen adama bir şey satacağın zaman %30 vergi koydu diye "auwwww" koy kardeş auwwww fln. Bitti o obama dönemindeki pasif abd. Sonuna kadar arkasındayım. Türkiye cep telefonu ve araç vergilerini sıfırlasın o da sıfırlar zaten. Var mı öyle delikanlı yönetim hadi görelim.

  • musa11 Ağustos 2018 17:28

    Trump vergileri artirsin biz dahada ariralim bu cari acigi yoksa cozemeyecez

  • emrah11 Ağustos 2018 13:18

    obamayla kıyaslamak yanlış trump ikisi farklı karakter dikkat trump başkan seçildiğinden beri tehdit etmediği ülke kalmadı çoğu ülkeyle arası bozuk durumda abd nin.

  • kerim11 Ağustos 2018 12:21

    Adam abd nin borclarini gorunce kafayi siyirmisabd dunyanin en borclu devleti trilyonlarca dolar norcu var kagit dolarlari basmis salmis dunyaya karsiliksiz paranin sikintisi elbet birgun gelip kapisinicalacak ulke yillik 600 milyar dolar acik veriyor bu haliyle odeyemez..cari acgin kucultulmesi lazim dolara kosan bizim ulkenin salaklarindan baskasi deilbizimkilerin eline verip kenara cekilecekler bizde onlara yuklu faiz odeyecez ne salagiz ya

  • South Park 11 Ağustos 2018 11:56

    Pislik herif bir gün iyi dediğine yarın tehdit etmeye başlıyor. Kararsız, deli ve manyak bir tip.

  • Bika11 Ağustos 2018 10:04

    Devlet adamlığıyla ilgisi olmayan Trump, basiretli iş adamı gibi şirket yönetimi sergiliyor. Anlaşamadığı devlet başkanlarına kovuldun mesajı çekmeye başlarsa şaşmamalı.

  • emrah11 Ağustos 2018 13:12

    aynen yazdığınız mantıklı fakat zarar edersem ederim yaptığım doğrudur mantığını işliyor karakter olarak o yüzden tehlikeli ve gözü kara kişiliğe sahip karakter olarak benim anladığım bu.

  • Cemil11 Ağustos 2018 08:42

    Meksika başkanı icin hiç iyi olmamış bu iltifat.