E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan çok tehlikeli nükleer çıkışı---

Trump'tan çok tehlikeli nükleer çıkışı

Trump'tan çok tehlikeli nükleer çıkışı
23 Aralık 2016 - 05:20 borsagundem.com

ABD Başkanı seçilen Trump, ülkesinin nükleer silah kapasitesinin artırılması gerektiğini savundu

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Dünya, nükleer silahlar konusunda kendine gelene kadar ABD nükleer kapasitesini genişletmeli ve güçlendirmeli." ifadesini kullandı.

Seçim kampanyası sırasında Trump, terörle mücadelede nükleer silahların kullanılmasını desteklediğini söylemişti.

Trump'ın açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silahlanma konusundaki yorumlarından hemen sonra geldi.

Putin, bugün yaptığı konuşmada, Rusya'nın stratejik nükleer kabiliyetinin artırılması gerektiğini bildirmişti.

Uzmanlar, ABD'nin eskiyen nükleer silah altyapısına işaret ederek, bunun modernleştirilmesi için gelecek 30 yılda 1 trilyon doların üzerinde harcama yapılması gerektiğini vurguluyor.

ABD'de bulunan Silahlanma Kontrolü Birliğine göre ABD'nin 7 bin 100, Rusya'nın da 7 bin 300 nükleer savaş başlığı bulunuyor.

KIYAMET SAATİ İLERİ ALINACAK MI?

Trump'ın nükleer çıkışı akıllara "Kıyamet saati ileri alınacak mı" sorusunu getirdi. Dünyanın sonunu sembolize eden Kıyamet Saati, nükleer tehdit ve iklim değişikliği gibi nedenlerle bilim insanlarınca ileri ya da geri alınabiliyor. En son 2015 Ocak ayında, Atom Bilimcileri Bülteni (BAS) tarafından Kıyamet Saati 11.57'ye getirilmişti. Bilim adamları, "Akrep 12'yi gösterdiğinde her şey için çok geç olaca" diyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)