E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTRT'ye “Namaz kılmayan hayvandır” cezası---

TRT'ye “Namaz kılmayan hayvandır” cezası

TRT'ye “Namaz kılmayan hayvandır” cezası
16 Haziran 2016 - 19:18 borsagundem.com

RTÜK, TRT 1 ve TRT Avaz’da yayınlanan “Ramazan Sevinci” programına konuk olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın, “Namaz kılmayan hayvandır” sözü nedeniyle iki kanala da yaptırım uygulama kararı aldı.

CHP Milletvekili Candan Yüceer ve RTÜK’ün CHP’li üyesi İsmet Demirdöğen’in başvurusu ile gündem dışı görüşülen programda sarf edilen “namaz kılmayan hayvandır” sözünün “Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez” maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

Üst Kurul, yaptırım uygulama kararını Başbakanlığa bildirecek. RTÜK yetkilileri, yasa gereği TRT’ye para ya da farklı bir ceza verme yetkileri bulunmadığını anımsatarak, Başbakanlığın isterse bu kararı gerekçe yaparak programın yapımcısı sunucusu, koordinatörü, yöneticisi ya da TRT Genel Müdürü hakkında idari işlem başlatabileceğini bildirdiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM18 Haziran 2016 10:33

    “”alevı kızılbasa17 Haziran 2016 16:00 ADLI RUMUZU KULLANAN KİŞİYE””;1.YAZDIĞIM NEDEN ZORUNA GİTTİ 2.HERHANGİ BİR DİN ALLAHIN DİNİ DEĞİLDİR BU VASAT VE SAÇMA BİR DÜŞÜNCEDİR.3.HİÇ BİR DİN YÜCE DEĞİLDİR BU DÜŞÜNCEYE SAPLANIP KALMIŞ İNSANLAR TEHLİKELİ VE ELİ KANDA OLAN İNSANLARDIR.4.HER DİN ELEŞTİRLEBİLİR islam ve ondan esinlenmiş sünni dini-şia dini-şafi dini –hanbeli dini-dürzi dini vb.freksiyon dinleride ve islamda ELEŞTİRİLİR VE isalamda dahil HİÇBİR DİN YÜCE DEĞİLDİR.5.beni cehaletle suçlamışsın tanımadığın birini cehaletle suçlayana yazılabilecek çok şey var ama ben sadece (…) yazıyorum.

  • Mustafa Hocam17 Haziran 2016 16:03

    Turnusol kağıdı gibisin.%90 müslüman olan ülkemin insanı hem namaz kılmaz hemde müslümanlığı bırakmaz larla doluymuş meğer

  • alevı kızılbasa17 Haziran 2016 16:00

    İslam Allahın dinidir.İslama dil uzatan Ona o dili verene savaş açmış cahildir.

  • emre ye17 Haziran 2016 15:57

    namaz araplar içiin değil cennete gırmek isteyen muhammed(s.a.v) in ümmeti için farzdır

  • VATANDAŞ17 Haziran 2016 12:42

    BAŞKA BİR DÜŞÜNCEDEN BİRİ HERHANGİ BİR ÖZEL tv DE "NAMAZ KILANLAR HAYVANDIR "İFADESİNİ KULLANSAYDI ACABA BAŞTA CUMHBAŞBAKANI NASIL BİR TAVIR ALIRLARDI,RTÜK O KANALA NASIL BİR CEZA YAĞDIRIRDI..SADECE BUNU GÖZÖNÜNE ALARAK TÜRKİYEDE DİN,İRK VE DÜŞÜNCE AYIRIMININ YAPILIP YAPILMADIĞINA KARAR VERİN.

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM17 Haziran 2016 11:33

    Sünni dinine mensup insanların anlamadıkları tek şey islam dini olarak esinlendikleri din arap emperyalizmin yayılma şekli olması ve kullanılmasıdır.sünni dinine türk milletine en büyük ihanet araplaşmış vahabileşmiş vasat insanların aklına uymalarıdır.Halbuki atalarının inandıkları ŞAMANİZM bugünkü arap emperyalizmin yayılmak için kullandıkları islam adlı dinden daha yücedir.İşte “MALvahabi” zihniyetin vasatlığı yukardaki sözü söyleyecek kadar “öküzleşmiş” insanlar türeTİR ve bunu sünni dinine mensup insanların basiretlerini yok ederler. Araptan gelen bir damla su bile zehirdir.ŞAMANİZMİN YÜCELİĞİNE SELAM OLSUN.

  • islama yapılan zülum17 Haziran 2016 11:17

    Bu hala üniversitede görevli mi kalacak?. prof itri sorgulanmalı. İslamı bilmeyen bir adam öğrencilere ne anlatacak. Dinimizin yasakladığı Kin ve nefreti mi??

  • hasan17 Haziran 2016 11:15

    TRT artık canlı yayından vazgeçsin . Beceremiyor.

  • emre16 Haziran 2016 23:54

    demek istediği şu; araplaşmayan hayvandır..Araplaşmayacağız ve arabın yaşam şeklini benimsemeyeceğiz..!!!

  • yok artık16 Haziran 2016 20:18

    Yeni bir terimle karşı karşıyayız. Devlet devlete yaptırım uyguluyor. Tarih bunları hep yazacak.