E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTRT haberini sundu, MHP’liler kızdı---

TRT haberini sundu, MHP’liler kızdı

TRT haberini sundu, MHP’liler kızdı
25 Ocak 2014 - 22:30 borsagundem.com

TRT spikerinin ‘yavru muhalefet’ sözlerine tepki geldi. TRT inceleme başlattı, spiker özür diledi...

TRT 1 kanalında haber sunan Anda Özmen, Başbakan Erdoğan’ın MHP için sık sık kullandığı “yavru muhalefet” tanımlamasını kullandı. CHP haberinden sonra MHP haberine sunan TRT spikeri Anda Özmen, “Evet, ana muhalefetten sonra “yavru muhalefete” geçelim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Çankırı ve Kastamonu’da partisininin adaylarını tanıttı. Partililere hitap eden Bahçeli, yerel seçimi ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkış yolu olarak gösterdi” dedi.

ÖZÜR DİLESİN

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan Twitter’dan yazdığı mesajda TRT’nin “yavru muhalefet” tanımlamasından dolayı özür dilemesini istedi. Olayın ardından TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün talimatıyla spikerin görevden alındığı öğrenildi.

TWITTER'DAN ÖZÜR DİLEDİ

'Yavru muhalefet' sözüyle tepki çeken spiker Anda Özmen de, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu akşamki yayında (ana haber bülteninde) yapmış olduğum gaftan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi'nden özür dilerim. Tamamen spontane gelişen, hiçbir art niyet olmaksızın 2 haber arasında bağlantı yapmak adına söylenmiş yanlış bir sözdür. Tekrar özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Nasuhi Güngör ise, “Bugün (cumartesi) saat 19:00'da TRT 1 Ana Haber Bülteni’ni sunan spikerimiz, haber metninde yer almayan bir ifadeyi kullanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx26 Ocak 2014 18:42

    Sanki asacaklar ,bir ay sonra görevine geri döner.Ben de bu yaşıma kadar bu kadar taraflı ve kalitesiz yayın yapan bir TRT görmemiştim.TGRTnin bütün spikerlerini doldudular çiftliğe

  • ...26 Ocak 2014 09:31

    75 milyon ınsanımız var , koskoca trt bir spiker yetiştiremiyorsa yazılar olsun.. görevini bu kadar kotu yapan bir tere tarihiminde gormedim. sanırım bu kişide genel müdür olur artık :)) yok yok vali atanırsa şaşırmam. hak eden deıl, hak etmeyenler her mekanlarda artık yıl 2014

  • metin26 Ocak 2014 09:07

    BENCE DOĞRU DEMİŞ DOĞRU SÖYELEYENİ 9 KÖYDEN KOVARLAR ANA MUH CHP YAVRU MUM MHP BABA MUH AKP BU ÜÇGEN MİLLETİ GÜZEL BELLİYOR MONLARIN KAVGALARI MİLLETE KAZIK OLARAK DÖNÜYOR

  • Borsacı26 Ocak 2014 00:15

    İnsan duygu, düşünce veya inanç ile karar verip konuşur. Malesef spiker hepsini birbirine karıştırmış. Bu ülkede ilköğretimde eğitim çok zayıf. TRT de 75 milyon karşısında konuşurken dikkat etmek gerekiyor. Bazen de haber verirken ağlıyorlar. Eğitim şart.

  • görevli25 Ocak 2014 23:57

    devletin kanalı siyasi konuşma yapıp bir partiyi kendisine tercih edemez. spiker derhal görevinden alınmalı.

  • mehmet25 Ocak 2014 22:45

    mhp,chp ye yağcılık yapacağına,chp ile birleşsin.yavruluktan kurtulup,ana muhalefet olsun.çıkmaz ayın son çarşamba günü de iktidara gelir belki.