E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiTRNSK: İştirak satışı---

TRNSK: İştirak satışı

TRNSK: İştirak satışı
20 Temmuz 2016 - 10:09 borsagundem.com

Transtürk iştirak satışı haberinin ardından güne yükselişle başladı

Transtürk Holding tarafından KAP'a , yüzde 99,94 oranla iştirak edilmiş olan Sheffer Transtürk Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ve yüzde 19 oranla iştirak edilmiş olan Gateks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Şirkete ait tüm hisselerinin satışı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu iştiraklerin özvarlıklarının tamamını kaybetmiş olması,aktif toplamının negatif olması ve gayrifaal olması nedeniyle değerlemeye konu herhangi bir husus bulunamadığı bildirildi. İştiraklerin bu halleriyle Şirket değerinin %5'ini,  işlem tutarlarının Şirket değerinin veya aktif toplamının %50'sini aşmadığı anlaşıldığından Şirketimizce de bu şirketler için belirlenen ve satışından talep edilecek herhangi bir bedel bulunmadığı tespit edilmiş olup, bu çerçevede: %19 oranla iştirak edilmiş olan Gateks İplik  Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Şirketimize ait tüm hisselerinin de 1TL iz  bedeli ile STAR HOLDİNG A.Ş.'ne satışının yapılmasına karar verildiği bildirildi.
Haberin ardından D grubunda işlem gören Transtürk hisseleri açılışta yüzde 16 yükselişle 0.49 TL'yi gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert23 Temmuz 2016 10:43

    FARUK SÜREN BEY HİSSELERİNE HER ZAMAN SAHİP CIKAR VE ŞİRKETİ TRANSTÜRK HOLDİNGİ BURDA SÜRÜNDÜRMEZ İTİBAR VAR TÜM HOLDİNGLER 2 TL DEN AŞAGI FİATI YOK YAKINDA TRANSTÜRK DE GÖRÜR

  • emekci21 Temmuz 2016 22:49

    saka gibisiniz acunun oyuncak gibi oynadıgi hisseden ne olur