E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTorunlar GYO yeni projesini tanıttı---

Torunlar GYO yeni projesini tanıttı

Torunlar GYO yeni projesini tanıttı
28 Nisan 2016 - 13:02 borsagundem.com

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: Daire alamayanlara Torunlar GYO hissesi almasını öneririm

SERAP SÜRMELİ - BORSAGUNDEM.COM

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 1 milyar 800 milyon TL’lik dev yatırım olan 5. Levent projesini bugün düzenlenen basın toplantısında tanıttı. Halen inşaatı süren Mecidiyeköy’deki dev proje Torun Center’ın yılsonunda biteceğini söyleyen  Aziz Torun, borsagundem.com’un "Bu proje bittiğinde hisselere nasıl yansır" sorusuna şu yanıtı verdi: 1 seneden beri hisse performansımızı gayet iyi. Şu an borsadaki hisse değerimiz 5 TL.  Daire alamayanlara Torunlar GYO hissesi almasını öneririm.

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle, TEM Alibeyköy kavşağında dev ulaşım projelerinin kesişim noktasında inşa edilen 5. Levent'te, 900 daireden oluşan ikinci etap satışları başladı. Torunlar GYO’nun 1 milyar 800 Milyon TL’lik dev yatırımla 473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği 5. Levent, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 4000 konutuyla, İstanbul'a 15 bin kişinin yaşayacağı modern bir semt kazandıracak.

Aziz Torun: Kentsel dönüşümde binalarla modern hayatı birlikte tasarlamak gerekiyor

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun toplantıda yaptığı konuşmada, 1. etapta sundukları 1.200 dairenin % 100’ünün satıldığını ve yaklaşık 1 Milyar TL ciro elde edildiğini açıkladı. 5. Levent’in satış m² oranı ile yılın en çok tercih edilen projesi olduğunu belirten Aziz Torun, projenin % 72 oran ile yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini açıkladı. 5. Levent’ten daire satın alanların tercih kriterlerine de değinen Torun, projenin lokasyonu, gelişen ulaşım hatlarının merkezinde oluşu ve sosyal donatı alanlarının zenginliğini öncelikli tercih sebepleri arasında sıraladı. Torun 5. Levent’ten metro hatlarına 50 metrelik özel bir bağlantı asansörü ile kolaylıkla ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.   

Aziz Torun, konuşmasında 5. Levent’in kentsel dönüşüm için örnek bir model teşkil ettiğini söyledi. Torun; "Kentsel dönüşüm, binaların teker teker yıkılarak yerine yenisinin yapılması değildir. Ana hedef, sadece depreme dayanıklı binaların yapılması ya da binaların sağlamlaştırılması değil. Kentsel dönüşüm bir master plan çerçevesinde ilgili kamu otoriteleri tarafından geliştirilen büyük parsellerde, alt yapı yatırımlarıyla ve sosyal alanlarıyla modern yaşam alanlarının tasarlanması ve hayata geçirilmesidir. Park, okul, kapalı otopark, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları ile beklentileri karşılayacak, yaşama ilişkin problemleri çözmüş projeler olmalıdır. Bizim KİPTAŞ ile birlikte 5. Levent ile yaptığımız tam da budur, gerçek kentsel dönüşümdür" dedi.

DAİRE ALAMAYANLARA TORUNLAR GYO HİSSESİ ALMASINI ÖNERİRİM

Aziz Torun toplantı sonrası borsagundem.com'un sorularını yanıtladı.

-Torun Center ne zaman hayata geçecek? Alıcılar daha çok yerli mi yabancı mı?

-Biz ofis teslimlerine başladık. Mayıs ayından itibaren de konut teslimlerine başlıyoruz. Proje bitme aşamasında. İnşallah bahara doğru restoran ve kafelerimiz  de açılıyor ve meydanda çınar ağaçlarımız yükseliyor. Bu yıl çerisinde hem tamamlanmış olacak hem de teslim edilmiş olacak.

Ofiste ise Mapfre Sigorta önemli bir kat aldı. Yine bazı önemli Türk şirketleri merkezlerini Torun Center’e taşıyor. Konutta çok yabancı satışımız yok. Ama bundan sonraki hedef yabancıya satmak.

-Proje bitince Torunlar GYO hisselerine nasıl yansıyacak?

-1 seneden beri hisse performansımızı gayet iyi. Şu an borsadaki hisse değerimiz 5 TL.  Daire alamayanlara Torunlar GYO hissesi almasını öneririm.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gürsel SAID28 Nisan 2016 21:19

    Bu hissenin daha gidecek cok yolu var.Sabreden mukafatini alir.

  • Barış28 Nisan 2016 13:59

    Malı yukarıdan satarak milletin paraları ile mi mal mülk sahibi olacaksınız hisseniz tarihi zirvesinde zaten

  • BARİS28 Nisan 2016 13:58

    Önce önerin sonra aşağılara kadar indirin bırakın bu yatırım matırım işgüzarlıklarını millet ile oynamayın saygılar