E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası karışık seyretti---

Tokyo Borsası karışık seyretti

Tokyo Borsası karışık seyretti
10 Aralık 2013 - 09:23 borsagundem.com

İmar şirketlerinin değerlenmesi ile kargo şirketlerindeki gerileme arasında kalan Topix endeksi dalgalı seyretti

Japon Topix Endeksi dün 3 haftanın en büyük sıçramasını kaydetmesinin ardından gayrimenkûl hisselerindeki kazançlar ile kargo şirketlerindeki kayıplar arasında kalarak dalagalandı.

Japonya'nın piyasa değeri bakımından en büyük imar şirketi Mitsubishi Estate Co. yüzde 2.2 değerlendi. Shimizu Corp., Credit Suisse Group AG'nin müteahhit şirketin kredi notunu yükseltmesi sonrasında yüzde 3.2 primlendi. Topix endeksindeki kargo şirketleri grubu yüzde 0.6 ile en sert düşüşü kaydetti. Japonya'nın cep telefonu oyun şirketi Gree Inc., şirketin hisselerinin son kazançlarını genişletmesiyle yüzde 15 tırmandı.

Topix Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.3 düşmesinin ardından yüzde 0.1 kazançla 1,256.48 puana yükseldi. Endekste değer kazanan her 7 hisseye karşılık 9 hisse değer kaybetti. Endeksi dün yüzde 1.6 ile 15 Kasım'dan bu yana en büyük sıçramasına işaret etti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 kayıpşa 15,627.89 puana geriledi. Yen, ABD'nin teşvikleri azaltacağı spekülasyonu üzerine dün dolar karşısında 5 yılın en düşük kapanışını yaptı.

Japon hisselerinin daha fazla hız kazanmak için daha fazla katalize ihtiyacının olduğunu söyleyen Mizuho Trust&Banking Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Hitoshi Asaoka, "Yen, ABD'nin parasal gevşemesini azaltmasını büyük oranda fiyatladı. Daha fazla düşmeyebilir ve yendeki geri sıçramanın riskten kaçınması ve Japon hisselerinde düzeltmeye neden olma riski var" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri bugün yüzde 0.1 yukarıda işlem görüypr. S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.2 kazançla rekor tazeledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)