E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTOBB’dan bu yıl Ramazan paketi yerine yardım kartı---

TOBB’dan bu yıl Ramazan paketi yerine yardım kartı

TOBB’dan bu yıl Ramazan paketi yerine yardım kartı
30 Mart 2020 - 13:56 borsagundem.com

Korona Ramazan yardımının şekline de değiştirdi. TOBB bu yıl hem yardımları öne çekti hem de paket yerine yardım kartı dağıtma kararı aldı. Kartın ulaştığı aile marketten alışverişini kendi yapacak, istediğini alacak.

YEŞİM ERASLAN – BORSAGUNDEM.COM /ANKARA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), her sene Ramazan Ayı’nda yaptığı yardımları KOVİD-19 salgını nedeniyle önce çekti. Önümüzdeki hafta başlaması planlanan yardım dağıtımında bu sene uygulama da farklı olacak. İhtiyaç sahiplerine klasikleşen Ramazan Paketi yerine yardım kartları dağıtılacak. Yardım kartlarını alan aileler bu kartlarla illerinde bulunan yerel marketlerden ihtiyaçlarını temin edebilecekler. Yardımlara ilişkin bilgi veren TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Borsa olarak her yıl yaptığımız Ramazan Ayı yardımlarını şimdiden yapacağız. Evden çıkamayan, işini kaybetmiş, geliri az olan ailelere yardımlarımızı ulaştıracağız.  Marketlerle (yerel ve zincir marketler), anlaşma yapıyoruz” dedi. TOBB’dan gelen yardım parasının üzerine borsa olarak 440 bin TL eklediklerini ve 2 binin üzerinde 250 TL’lik kartlar hazırladıklarını belirten Kopuz, söz konusu kartların ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını anlattı.

Kızılay korona virüs tedavisine başlıyor

İHTİYAÇ OLAN ALINACAK

Kopuz, her sene yapılan Ramazan Paketi yardımının korona virüs salgını nedeniyle öne çekildiğini belirterek, “Ramazan kolilerinin içerisinde salça, mercimek, bulgur, pirinç gibi bakliyat ağırlıklı gıdalar oluyordu. Ama insanların ete, kıymaya, tereyağına, peynire, bebek mamasına da ihtiyacı var. Paketlerin içerisinde bunlar yer almıyordu. İhtiyaç sahibi bizim dağıtığımız yardım kartlarıyla markete gidilecek, o an neye ihtiyaç varsa alabilecek, şimdi böyle bir fırsat sunuyoruz. Kalan bakiyesi de kartında duracak ve tekrar ihtiyacı olduğunda gidip markette harcayabilecek. Bu kartla, vatandaş ihtiyacı olanı alacak, olmayanı almayacak. Evde gereksiz stok yapılmayacak” dedi.

ABD'de ünlü mağazalar yağmaya karşı önlem aldı

HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI LAZIM

Türkiye genelinde 365 oda ve borsanın bu yardımları gerçekleştireceğini ifade eden Kopuz, her sene yardım yapıldığı için ihtiyaç sahibi ailelerin kayıtlarının ellerinde bulunduğunu, belediyeler ve kaymakamlıklarla işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti. Kopuz, “Biz geçen yılın beş katı kadar kaynak ayıracağız bu yıl. Ramazan’dan önce dağıtıma başlayacağız, bir katkımız olsun. Önümüzdeki hafta yardımlara başlamış oluruz. Sosyal dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. STK’ların böyle bir süreçte halkın yanında olması lazım. Biz üyelerden aldığımız aidatlarla oda ve borsalarımızı idame ettiriyoruz. Bu duyarlılığı göstermekten yanayım. Zengin iş insanlarımızın bu işte ön ayak olması lazım. Herkes elini taşın altına koyması lazım. Çünkü sorun bizim sorunumuz ve birbirimize yardım etmemiz lazım. Dinimizin gereği de bunu gerektiriyor. Zekatlarımızı, fitrelerimizi de bu şekilde dağıtabiliriz. Bu bir afet, bu salgından kurtulmamız lazım. İmkanları olanlar elinden gelen her şeyi yapmalı” dedi.

Seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet'ten yapılabilecek

RAMAZAN YARDIMLARINI ÖNE ÇEKTİK

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise TOBB ve odaların üyelerinden gelen destekle yardımların illerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti. Kıvanç, “Ramazan yardımlarını öne çektik. Odalar ve üyelerimizden gelen destekleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bugün yardım günü, destek günü. Bugün paranın lazım olduğu gün. Herkesin mümkün olduğunca koordinasyon çerçevesinde bu destekleri yapması lazım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)