E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTMSF, Aynes Gıda'yı Tarım Kredi'ye devretti---

TMSF, Aynes Gıda'yı Tarım Kredi'ye devretti

TMSF, Aynes Gıda'yı Tarım Kredi'ye devretti
02 Kasım 2022 - 14:04 borsagundem.com

Tarım Kredi Kooperatifi bugün KDV dahil 926 milyon 890 TL ödeme yaptı ve Aynes Gıda'nın yönetimi TMSF'den Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ'ye geçti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ihale süreci tamamlanan Aynes Gıda'yı, KDV dahil 926 milyon 89 bin TL tutarındaki satış bedelini tahsil ederek Tarım Kredi Kooperatifi'ne devretti.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1.000 işçinin çalıştığı ve her gün yaklaşık 20 bin çiftçinin süt sattığı Denizli'deki Aynes Gıda, iflastan kurtarıldıktan sonra ihaleye çıkarılmış ama satılamamıştı.

Son olarak 8 Eylül 2022 'de düzenlenen ihaleyle satış süreci başlatılan Aynes Gıda'nın, kapalı teklif, açık artırma ve pazarlık aşamalarının ardından Rekabet Kurulu'nun da olumlu görüş vermesiyle en yüksek teklifi veren Tarım Kredi'ye satışına onay verildi.

Tarım Kredi Kooperatifi bugün KDV dahil 926 milyon 890 TL ödeme yaptı ve Aynes Gıda'nın yönetimi TMSF'den Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ'ye geçti.

Sahipleri nitelikli dolandırıcılıktan mahkum oldu

Gerçeği yansıtmayan bilançolarla Aynes Gıda'yı olduğundan çok daha iyi durumda göstererek tahvil ihraç edilmesi ve bankalardan yüklü miktarda kredi kullanılması sebebiyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından şirket yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Aynes Gıda'nın eski yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin, eski yönetim kurulu başkan yardımcısı Ayhan Batur ile eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Özkan'ın tahvil ihracı sürecinde finansal tablolarda kasıtlı bir şekilde, gerçeğe aykırı düzenlemeler yaptıklarını tespit etti.

Sanıklara dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 3 yıl 4 ay hapis ve 20 bin Türk lirası adli para cezası verildi. Ayrıca eski hissedar ve yöneticiler haklarında terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında açılan davalar devam ediyor.

TMSF kayyımlığı döneminde şirketin cirosu ve karlılığı artmasına rağmen, bankalara ve tahvil sahiplerine olan eski borçların ödenebilmesine imkan olmadığı ortaya çıkmıştı.

Bu durum "sürdürülemezlik raporu" ile resmileşince, Aynes Gıda "Ticari İktisadi Bütünlük" (TİB) ihalesi yoluyla satışa çıkarılmış ancak ilk ihalede gelen teklifi TMSF düşük bulmuş ve Fon Kurulu satılmasını onaylamamıştı.

Tarım Kredi, Aynes'i satın aldı

 

TMSF, Aynes'i bir kez daha satışa çıkardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oktay doğaner03 Kasım 2022 07:37

    İş güç sebebiyle hep bakamıyorum. Dünyanın her yerinde her türlü işte hem iyi hem de kötü şeyler olur oluyor. Ben senin bu memlekette yapılan her şeyi karalamana kötülemeye karşıyım. İşim gereği sayıştaydan en az senin kadar haberim var. Sen bu tartışmaya kınu alan ihalede en düşük verene ihalenin verildiğini nereden öğrendin. Herşey biliyosun herşey den haberin var. Aynesin ihalesine kimler girdi kimler yüksek verdi ve buna rağmen en düşük veren tkk bu ihaleyi aldı. Aydınlatırsanız çok mutlu olurum öğrenmiş oluruz.

  • Mucise Reis : )03 Kasım 2022 08:29

    Memleketi karalayanalar ve kötüleyenlerden hesap sormalısın. Yapılanlar ortada. Medem sayıştay raporları var ortada, neden hesap sormuyorsunda... o raporlara bakan Türk Milletine hesap sormaya çalışıyorsun ? Bu ülkenin sahibi yetki ve emir komuta değil, Türk Mişlletinin Kendiridir... Her Türk vatandaşı ülke menfaatleri için birer neferdir... Burada ben şuyum, ben buyum değil, asli hukuk ve anayasa öz olandır. Temeldir. Ülkeyi karalayan varsa birlikte her Türk vatandaşı gibi mücadele edelim. Kim karalıyor ülkeyi ? yada var olan kanunlar ile kimler dolandırıyor bu milleti? Herke siyasete girecek , siyaset yapacak diye bir kanun mu var ? 18 yaşını dolduran ister seçme seçilme hakkı kullanır, ister mahallesinde muhtar olur. isterse hiç birine katılmaz.

  • Mucise Reis : )03 Kasım 2022 08:22

    Peki güzel kardeşim aynı komşusu Yörsan vardı, Araplar aldı ve battı. bilerek yada bilmeyerek battılar. Üretim durdu, ülke fabrikası bir şekilde işlemez olmuştu... sonra bir ihale ile başka bir firma, firmayı aldı. Bu ihaleye katılamayan başka firmalar oldu mu ? bazı gerekçeler ile ? oda ihale ile verilmişti sanırım. bu iki fabrıkada yanılmıyorsam Balıkesir il sınırlarında. Aydınlatırsanız sevirinim. İhale de tartışmalar ve başvuramamalar oldumu mesela... ihale yaa... ihalelere herkes girebilir, alabilir, başvurur vb. vb. ülkemizde hukuk var bildiğimiz gibi.. O bakımdan akıllara neler gelmeli? unutmamak lazım ki, et ihalelerinde önce danalar gelmiş yurtdışından, geçmiş tarihli x firma geri tarijli ihale ile et işini kazanmıştı ... manisada keskinoğlu ziraatbank el koyması ihalele vermes.. vb. vb. inanmıyorum ben .

  • Mucise Reis ;)02 Kasım 2022 15:10

    eee birilerine verelim işletsinler.. Daha önce zeytin ve tavuk işinde öyle olmuştur. sorna birden işler rayına girmişti. Eeee sen oldun mu 5 kuruş kredi alamazsın ama, başka biri oldu mu o yokuş yol dümdüz otoban yaparlar .... Bu işler böyle... her şey resmi kardeşim...

  • Mucise Reis : )03 Kasım 2022 08:24

    Baran senin fetş demenle insanlar fetoş olmuyor. Fetoşcularun fetoş dediği herkes bu ülkenin vatanın her karış toprağı için mücadele etti. f16 ları fetoşlara emanet edip, o gece uçuranlar..türk askerini fetoşların emrine verip dışarı kışladan çıakrtanlar hesap verdiğinde Baran senin gibi fetoşlar tek tek hesap verecek. hedef saptırmaua çalışman ve o günleri unutturmaya çalışman kendini kandırmandır Baran. 

  • Türkoğlutúrk03 Kasım 2022 08:16

    Hani devlet peynir uretmezdi.iktidara geldiğinde etbaligi satmıştin noldu.zaten kafanız hep aynı.zannediyoesun enflasyonu esnaf yaratıyor.hemen benim vergimle bakkal açıyorsun paramı batiriyorsun.enflasyonun nedeni ülkeyi yönetenlerin mantık ve matematik bilmemeleri.ulke bilimle yönetilir hurafe ile yönetirken enflasyonda işsizlikte patlar.

  • baran03 Kasım 2022 04:32

    Hayatın yalan!  Ayrıca bu fetoş malı değil mi?  Gülerken bir tarafına kaçtığı belli.  Neyse Tarım Satış koop ile halkı ucuz peynir yiyecek sen de zıkkım yersin artık.

  • Mucise Reis : )02 Kasım 2022 21:10

    Hahaha ihale en düşük verene kalıyor... en düşük veren işin içine giriyor.... örnek vereyim... 8 cm lik asfalt ilgili ihale alan firmaca zarar olacağı için 5 cm e dönüşüyor... zarar eden x firma esktradan bahçe düzenlemesi eklenmesi sonrasında otomatkman kar yaparak almış olduğu ihaleden çıkıyor... ihale alan firma süresinde teslim edemediği halde ek süre verilip fazladan teminat ve ceza ödemiyor... yazıyorsun oktay ama boş yazıyorsun.. o ihaleyi sen al  yokuş çekerler... adamları alsın bütün yasalar düz yol yapar yolunu... Sen nerede yaşıyorsun kardeş ? sayıştay web sitesine ömründe 1 kere girdin mi? :D lütfen araştıralım, sonra yazalım...

  • oktay doğaner02 Kasım 2022 16:01

    8.eylül 2022 de yapılan ihaleye katılsaydın veya senin gibi düşünen birilerine bu düşüncelerini anlatıp ihaleye katılmasını sağlasaydın ya neticede ihale herkese açık yapıldı. bi de soruyum bu şirketi rezil eden eski yöneticiler ve bu şirketin onların elinden alınıp ekonomiye kazandırılması hakkında ne düşünüyorsun ? bi de belirtiyim benim adım soyadım aynen yukarıda yazıldığı gibidir.