E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTL 7 yılın en hızlı yükselişine ilerliyor---

TL 7 yılın en hızlı yükselişine ilerliyor

TL 7 yılın en hızlı yükselişine ilerliyor
02 Kasım 2015 - 21:47 borsagundem.com

Türk Lirası dolar karşısında %3'ten fazla değerlenerek 7 yılın en hızlı artışına ilerledi

1 Kasım seçim sonuçlarında AK Parti'nin tek başına iktidar olması ve aylar süren siyasi belirsizliğin sona ermesiyle Türk Lirası dolar karşısında değer kazandı, borsa sert yükseldi. 

7:03 itibariyle Türk Lirası dolar karşısında 2.8259'a yükseldi ve 2008'den bu yana en büyük artışına ilerledi. Seçim sonuçları borsanın neredeyse 2 yılın en yüksek seviyesine çıkmasına neden olurken 10 yıllık tahvil faizi ise 3 aydan beri en düşük seviyeye geriledi. 

Societe Generale: Kısa vadede ekonomi için en uygun sonuç 
Societe Generale'de stratejist olan Roxana Hulea, "Her ne kadar beklenmedik olsa da AK Parti'nin zaferi kısa vadede Türk ekonomisi ve varlıkları için en uygun sonuç olabilir" dedi. Stratejist, uzun süredir kurulamayan ve gecikmiş hükümetin hızlı şekilde kurulması halinde Lira'nın Güney Afrika randı gibi benzerlerine kıyasla daha iyi performans gösterebileceğini kaydetti. 

Hulea "AK Parti'nin seçim zaferinin ardından istikrarlı bir hükümetin kurulması, dolar/TL'nin 2.72'deki 200 günlük hareketli ortalamasını kısa süreliğine test etmesine yol açabilir" açıklamasını yapmıştı. 

Teb Portfoy Yonetimi'nden Selim Yazıcı ise AK Parti'nin zaferiyle artık yatırımcıların hükümetin hayata geçireceği reform paketlerine ve ekonomi kadrosunun nasıl şekilleceği konusuna odaklanacağını belirtti. Yazıcı "Uzun zamandır sadece siyaset konuşuluyordu, artık ekonomiye odaklanabiliriz" dedi. 

Goldman Sachs yayımladığı bir raporda Ak Parti'nin seçim zaferinin siyasi belirsizliği büyük oranda azalttığını ve ülkenin risk profilini iyileştirdiğini kaydetti. 

Anadolubank'tan Alp Serbetli ise bir e-mailde piyasaların 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi çekişmelerin yeniden yaşanmayacağı için rahatladığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)