E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTesla hisselerindeki düşüş Elon Musk’ın servetini eritti---

Tesla hisselerindeki düşüş Elon Musk’ın servetini eritti

Tesla hisselerindeki düşüş Elon Musk’ın servetini eritti
06 Mart 2021 - 19:17 borsagundem.com

Elon Musk, tarihteki en hızlı servet birikimi açısından geçen yıl kırdığı rekorlar ile adını duyuruyordu. Şimdi ise tam tersine çok hızlı gerileme yaşıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla hisselerindeki düşüş Elon Musk’ın servetini eritti. Elon Musk, tarihteki en hızlı servet birikimi açısından geçen yıl kırdığı rekorlar ile adını duyuruyordu. Şimdi ise tam tersine çok hızlı gerileme yaşıyor.

Tesla Inc. CEO'su, otomobil üreticisinin hisselerinin düşüş göstermesiyle pazartesiden bu yana 27 milyar dolar kaybetti. 156,9 milyar dolarlık net değeri, onu Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde hala 2 numaraya yerleştiriyor, ancak şu anda, geçen hafta dünyanın en zengin insanı olarak zirveye çıktığı Jeff Bezos'un neredeyse 20 milyar dolar gerisinde.

Tesla hisseleri 2020'de % 743 artarak hissesinin değerini artırdı ve tarihi "aya vurma" tazminat paketiyle milyarlarca dolarlık opsiyonun kilidini açtı. Kazançları yeni yıla doğru hızlandı. Ocak ayında Bezos'u dünyanın en zengin kişisi olarak geçti. Endekse göre, Musk'ın serveti o ay 210 milyar dolarla zirveye ulaştı.

Üç aylık tutarlı kârlar, temiz teknolojileri benimseyen Başkan Joe Biden'ın seçilmesi ve perakende yatırımcıların coşkusu şirketin yükselişini körükledi, ancak bazıları için, yükselen değerlemesi, teknolojide sürdürülemez bir köpüğün simgesi oldu. Nasdaq 100 Endeksi, Eylül ayından bu yana en uzun düşüş serisi olarak Cuma günü üst üste üçüncü hafta düştü.

Musk’ın serveti yalnızca teknoloji endüstrisini çalkalayan güçlere tabi olmadı. Net değeri, son zamanlarda Bitcoin fiyatına paralel olarak yükseldi ve düştü. Tesla, geçen ay kripto para biriminin 1.5 milyar doları bilançosuna eklediğini açıkladı. Musk'ın serveti iki hafta sonra Twitter'da Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarının "yüksek göründüğünü" düşündükten sonra 15 milyar dolarlık bir darbe almıştı.

Aşırı dalgalanma, bu yıl dünyanın en büyük servetlerinin çoğunu sarstı. Asya’nın bir zamanlar en zengin kişisi olan Çinli şişelenmiş su kralı Zhong Shanshan, birkaç gün içinde 22 milyar dolardan fazla kaybettikten sonra, geçen ay unvanı Hintli milyarder Mukesh Ambani’ye bıraktı.

Quicken Loans Inc. Yönetim Kurulu Başkanı Dan Gilbert’ın net değeri, mortgage kredisi veren Rocket Cos.’un Reddit günlük tüccarlarının bir sonraki hedefi olduğunun söylenmesinin ardından Pazartesi günü 25 milyar dolar arttı. O zamandan beri serveti neredeyse 24 milyar dolar düştü. Alphabet Inc. kurucu ortakları Sergey Brin ve Larry Page, bu yıl endekste en çok kazananlar arasında yer alıyor. Her biri 1 Ocak'tan bu yana servetlerine 13 milyar dolardan fazla katkıda bulundular.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)