E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTemsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'den Çin'e Uygur tepkisi---

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'den Çin'e Uygur tepkisi

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'den Çin'e Uygur tepkisi
17 Temmuz 2019 - 11:35 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygurlar ve diğer Müslüman azınlıklara yönelik kitlesel gözaltıları eleştirdi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bu yıl ikincisi yapılan "Gelişmiş Dini Özgürlükler Hizmeti" adlı organizasyonda konuştu.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygurlar ve diğer Müslüman azınlıklara uyguladığı kitlesel gözaltıları ve baskıyı eleştiren Pelosi, "Çin'de yaşananlar dünya vicdanına bir meydan okumadır ve bunun devam etmesine izin veremeyiz." dedi.

"LİDERLER DİNİ ÖZGÜRLÜKLERE YAKLAŞIMLARINDA TUTARLI OLMALI"

Öte yandan Pelosi, birçok ülkenin Çin ile olan ekonomik çıkarları doğrultusunda bölgedeki Müslüman azınlıklara uygulanan kötü muameleye ses çıkarmadığını belirterek, ülke liderlerinin bir fark oluşturabilmesi için dini özgürlüklere yaklaşımlarında tutarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Pelosi, "Çin'deki insan hakları ve dini özgürlük ihlallerine ses çıkartmadıkça, dünya üzerindeki başka herhangi bir yer hakkında konuşmak için tüm ahlaki yetkilerimizi kaybediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferhat17 Temmuz 2019 14:22

    bu sbd liler de müslümanları çok seviorlar canım. afganistanda, filistinde,ırakta..... yerlerde başlarına gül (bomba) saçıyorlar. adil (zorba, darbeci) yöneticilere destek veriyorlar (6) 

  • Okie Dokie17 Temmuz 2019 12:03

    İsrail'de musevi kardeşlerimize filistinli arapların yaptığı işgenceye neden kayıtsızsın eyyyy Pelosi.