E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTemel metal fiyatlarında karışık seyir---

Temel metal fiyatlarında karışık seyir

Temel metal fiyatlarında karışık seyir
30 Kasım 2022 - 08:38 borsagundem.com

Temel metal fiyatlarında karışık bir seyir izlenirken, bakır, Çin'deki verilerin ağırlığı ile ivme kazanmaya çalışıyor.

Bakır fiyatları, Çin'in yedi ayın en düşük seviyesindeki ekonomik verileri hissiyatı zayıflatırken ivme kaybetti, ancak zayıf dolar bir miktar destek verdi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.20'de yüzde 0,3 artışla 8.057,5 dolar/tona yükseldi. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda ocak vadeli bakır, yüzde 0,3 düşüşle 64.650 yuan/tona (9.056,52 dolar) geriledi.

Çin'de imalat PMI, ekim ayındaki 49,2'ye karşı yedi ayın en düşük değeri olan 48,0 oldu.

Konuyla ilgili yorum yapan bir trader, beklenenden daha zayıf olan verilerin önceki iyimser hissiyatı bir şekilde frenlediğini belirtti.

LME'de alüminyum yatay seytetti, çinko yüzde 0,3, kurşun yüzde 0,3 arttı, kalay yüzde 1,7 düştü.

Demir cevherinde gerileme

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki fabrika faaliyetlerinde daralmayı gösteren verilerin baskısıyla bugün hafif düşüş kaydetti.

Dalian Ticaret Borsası'nda ocak vadeli demir cevheri, TSİ 05.30'da yüzde 0,1 düşüşle 770,50 yuan/tona (107,79 dolar) geriledi.

Singapur Borsası'nda, aralık vadeli demir cevheri yüzde 0,3 artışla 101 dolar/tona yükseldi.

Çin'de imalat PMI kasım ayında daha hızlı bir şekilde daraldı. Böylelikle Kovid-19 kısıtlamaları ve yumuşayan küresel talebin baskısıyla dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin karşı karşıya olduğu artan baskının altını çizdi.

Analistler, Çin'in emlak sektörünü desteklemek için aldığı son önlemlerle piyasa duyarlılığının biraz canlanmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, aşırı Kovid-19 kısıtlamalarından kaçınılması gerektiğini açıkladı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 0,4 düştü, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,03, paslanmaz çelik yüzde 0,1 yükseldi. Filmaşin işlem görmedi.

Çin'de imalat ve hizmet sektörü aktiviteleri 7 ayın dibinde

 

Asya borsaları Çin verileri sonrası karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)