E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTemel metal fiyatlarında artış---

Temel metal fiyatlarında artış

Temel metal fiyatlarında artış
02 Kasım 2022 - 08:41 borsagundem.com

Temel metal fiyatları, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı öncesinde temkinli hava hakim olmasına rağmen, zayıf dolar ve fiziki piyasadaki arz sıkışıklığına ilişkin endişelerin desteğiyle yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.27'de yüzde 0,8 artarak 7.713 dolar/tona çıktı. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda aralık bakır kontratı yüzde 1,7 artışla 63.750 yuan/tondan (8.766,26 dolar) işlem gördü.

Fed'den 75 baz puanlık artış beklenirken fiziki piyasalardaki sıkışık stoklar ve yeni üretim kesintileri de fiyatlara bir miktar destek sağladı.

Analistler borsalardaki bakır stoklarının şu anda sadece iki günlük arzda olduğunu belirtti.

LME'de alüminyum yüzde 0,7 artışla 2.258,50 dolar/tondan, kalay yüzde 1,5 artışla 18.240 dolar/tondan ve çinko yüzde 1 artışla 2.771 dolar/tondan işlem gördü.

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin Merkez Bankası başkanının emlak piyasası için yumuşak iniş umutlarını dile getirmesi ve bazı zorluklara ve aşağı yönlü baskıya rağmen dirençli bir yerel ekonominin umutlarını vermesiyle yükseldi.

Çin Halk Bankası Başkanı (PBOC) Yi Gang, Hong Kong'da düzenlenen bir konferansta yuanın döviz sepeti karşısında sabit kalacağını ve enflasyonun düşük seviyede süreceğini söyledi.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, öğle arasında yüzde 2,9 artışla 632,50 yuan/tondan (87 dolar) işlem gördü ve dünkü elde edilen kazanımları genişletti.

Singapur Borsası'nda, Aralık ayı vadeli demir cevheri, yüzde 2,8 artışla 80,30 dolar/tona yükseldi.

Demir cevherindeki yükseliş, ana tedarikçi Brezilya'nın demir cevheri ihracatının Ekim ayında yıllık yüzde 13 düştüğünü gösteren verileri takip etti. 

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla yüzde 2,7 ve yüzde 2,1 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 1,3, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 1,7, filmaşin yüzde 0,5 ve paslanmaz çelik yüzde 1,4 arttı.

Dolar ve altında endişeli bekleyiş! Fed frene basacak mı?

 

Citi, petrol fiyat tahminlerini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)