E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTemel metal fiyatları, kasvetli ekonomik görünüm nedeniyle düştü---

Temel metal fiyatları, kasvetli ekonomik görünüm nedeniyle düştü

Temel metal fiyatları, kasvetli ekonomik görünüm nedeniyle düştü
25 Temmuz 2022 - 08:47 borsagundem.com

Londra'da temel metal fiyatları, yavaşlayan küresel ekonomi endişelerinin piyasalar üzerinde baskı oluşturmasıyla bugünkü işlemlerde gevşedi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.55'te %0,6 düşüşle 7.404,50 dolar/tona inerek önceki haftaki rallinin ardından geriledi.

Dünyanın iki büyük ekonomisindeki zayıf büyüme fiyatları baskılıyor ve bakır fiyatlarını Mart ayındaki 10.845 dolarlık rekor seviyeye ulaşmasından bu yana %32 aşağı çekti.

ABD Merkez Bankası'nın 26-27 Temmuz'daki politika toplantısında faiz oranlarını 75 baz puan artırması beklenirken büyüme açısından önümüzdeki aylar için görünüm hala kasvetli.

Analistler, son fiyat düşüş eğiliminin stokları düşüren bazı satın alma faaliyetlerini tetiklediğini belirtti ancak genel düşüş eğilimi göz önüne alındığında, büyük hacimleri stoklamanın riskli olmaya devam ettiği uyarısını yaptılar.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos vadeli bakır %0,8 artışla 56.910 yuan/tona (8.424,37 dolar) yükseldi.

LME'de alüminyum %1,8 düşüşle 2.432 dolar/tondan ve çinko %0,4 düşüşle 2.981,50 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri, 3. çeyrekte Çin'de toparlanma umuduyla artışını sürdürdü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin için ekonomik toparlanma ve ülkenin sorunlu emlak sektörüne verilen destek umutlarının teşvik ettiği bir ralliyi genişleterek bir haftanın en yüksek seviyesini geçti.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %9'a kadar yükselerek 723,50 yuan/tona (107,09 dolar) ulaştı ve 14 Temmuz'dan bu yana en güçlü seviyeye çıktı.

Singapur Borsası'nda Ağustos kontratı %4,1 artışla 107,35 dolar ile 14 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Kontrat Cuma günü üç hafta içinde ilk haftalık kazancını kaydetmişti.

Dalian koklaşabilir kömür %5,5 ve kok kömürü %4,8 arttı

Çin medyasına göre Çin, özellikle önemli olan üçüncü çeyrekte ekonomik toparlanmayı pekiştirmek için "büyük çaba" gösterecek ve istihdam ve fiyatların istikrara kavuşturulmasına öncelik verecek.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,9, sıcak haddelenmiş rulo %2,4 ve paslanmaz çelik %1,5 yükseldi.

Analistler, piyasanın 3. çeyrekte ekokonomik toparlanma beklediğini ifade ediyor.

Petrol yeni haftada düşüşte

 

Fed için en kritik hafta! Altın da baskı altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)