E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTelevizyon satışlarına spor dopingi---

Televizyon satışlarına spor dopingi

Televizyon satışlarına spor dopingi
12 Mayıs 2016 - 05:53 borsagundem.com

Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, bu yaz aylarındaki iki spor şampiyonasının TV pazarını hareketlendireceğini belirterek, “Satışlarda yüzde 10’luk artış bekliyoruz” dedi

Türkiye’de televizyon pazarında futbol heyecanı yaşanıyor. Haziran ayında başlayacak Türk Milli Takımı’nın da katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2016 ve Yaz Olimpiyatları’nın TV satışlarında en az yüzde 10’luk artış sağlaması bekleniyor.

Hanife Baş'ın Milliyet'te yer alan haberinde, Arçelik A.Ş. Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, iki şampiyona öncesinde televizyon pazarında hareketlenme beklediklerini belirterek, “Tüketiciler büyük ekranlı, akıllı özellikler ve Ultra HD yani 4K görüntü kalitesini destekleyen TV’leri daha çok tercih etmeye başladı. Kavisli TV de isteniyor. Euro 2016’nın TV satışlarında yüzde 10’luk bir artış sağlamasını bekliyoruz. Büyük spor etkinliklerinden faydalanarak pazardan daha fazla pay almak istiyoruz” dedi.

‘İçerik çok önemli’

Arçelik A.Ş., Avrupa Futbol Şampiyonası için yeni bir futbol uygulaması da çıkardı. Arçelik, Beko ve Grundig’in Smart TV’lerinde sunulacak özel futbol uygulaması ise sporseverler, Avrupa Şampiyonası heyecanını kesintisiz yaşayabilecek.

Türkiye’de akıllı TV’lerin penetrasyonunun son iki yılda yaklaşık dört kat arttığını da dile getiren Dinçer, sektörde Ultra HD TV’lerin toplam satışlardan aldığı payın da yüzde 20’yi aştığını, bu trend doğrultusunda ilk çeyrek sonunda bu alandaki pazar paylarını bir önceki yıla göre üç kat artırdıklarını kaydetti.

Dinçer, TV’nin artık evin ana eğlence ürünü haline geldiğine, bu konuda içerik ve nesnelerin internetinin de çok önemli olduğuna da işaret ederek, “Teknoloji önemli ama içerik de çok önemli. Google Play, Netflix, Filmbox anlaşmalarıyla seyir zevkini artıracak zengin içerik paketine sahibiz” diye konuştu.

Can Dinçer, TV pazarının büyüklüğüyle ilgili de, “Türkiye’de adetsel olarak yüzde 2, cirosal olarak yüzde 6 oranında büyüdü. Ama biz geçen yıl pazarın üzerinde ciro ve adette yüzde 16 oranında büyüme kaydettik. Bu yıl ise, TV’de ilk üç ayda pazar yüzde 13 küçüldü. Arçelik olarak ise yüzde 8 büyüdük” bilgisini verdi.

Yeni TV serisi

Dinçer, yenilikçi ürün gamlarına bu ay yeni TV serileriyle devam ettiklerini belirtti. Dinçer, “Arçelik’te Ultima, Beko’da Quattro, Grundig’de Immensa serimiz ve Beko 4K Android Ultraslim TV’miz var. Hepsini Euro 2016 öncesinde satışa çıkardık” dedi.

Hem ince, hem Android

Beko 4K Android Ultraslim TV, Türkiye’de üretilen en ince ve ilk Android TV olma özelliğine sahip. Arçelik A.Ş. Ürün Direktörü Fikri Özdemir, ürünün özelliklerini şöyle anlattı: “Televizyon, Google Play Store, Google Play Movies gibi servislere erişim sağlıyor. Konsolsuz Oyun deneyimi sunuyor, sesli arama özelliği var. 4K deneyimini de daha keyifli hale getiriyor. İnceliği sadece 8.5 milimetre. Öne, arkaya ve aşağıya bakan hoparlörlerle güçlü bir ses deneyimi elde ediliyor. Ürün ayrıca dahili uydu alıcıdan 4K yayını direkt gösterebilme özelliğine sahip.”

132 milyon kişiden mağaza ziyareti

- Can Dinçer, Arçelik A.Ş’nin finansal rakamlarıyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Geçen yılı 14.2 milyar TL satış geliriyle kapattık. Bunun 5.7 milyar TL’si Türkiye’den geldi. Yüzde 12’ye yakın büyüdük.
- 2016 yılına da güçlü bir giriş yaptık. İlk üç ayda pazardaki küçülmeye karşın biz yüzde 19 oranında büyüme kaydettik. Bu büyüme yıl sonuna kadar artarak devam edecek.
- 500 bin m2’lik perakende alanımız var. Bayi teşkilatımızı geçen yıl 132 milyon kişi ziyaret etti.
- Bayilerimizde yeni konsepte geçerek ürün deneyim alanları açtık.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)