E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTelekom devini almayı kafaya koydu---

Telekom devini almayı kafaya koydu

Telekom devini almayı kafaya koydu
09 Ağustos 2013 - 15:23 borsagundem.com

Dünyanın en zengin adamı Carlos Slim 160 yıllık telekom şirketinin tamamını almak için servet önerdi..

73 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin işadamı olan Carlos Slim, Hollanda'nın 160 yıllık telekom şirketinin kontrolünü tamamen eline geçirmek için 7.2 milyar Euro'yu gözden çıkardı.
Forbes Dünyanın En Zenginler listesinde 73 milyar dolarlık servetiyle başı çeken Meksikalı telekom devi Carlos Slim, Hollanda'nın 160 yıllık şirketi KPN'i almak için 7.2 milyar Euro'yu gözden çıkardı.
Carlos Slim'in sahibi olduğu America Movil şirketi Hollanda'da 1852'de hükümet tarafından kurulan KPN şirketinin kontrolünü ele geçirmek için  bu büyük rakamı gözden çıkardı.
KPN ilk olarak 1852'de telegraf hatlarını yönetmek için kurulmuş 1980'lerde özelleştirme kapsamında devletin elinden çıkarılmıştı. 45 milyonun üzerinde abonesi olan KPN'in yıllık geliri 2012'de 12.7 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Halen Carlos Slim'in şirketi America Movil KPN'de yüzde 30'luk hisseyi elinde tutuyor. Önemli hissedar olarak Carlos Slim KPN'nin Almanya şirketi E-Plus'un İspanyol Telefonica'ya 8.1 milyar Euro'ya satılmasına muhalefet ediyordu. Bu anlaşma gerçekleştiğinde Telefonica Avrupa'nın en büyük ikinci GSM operatörü olacak.
KPN Carlos Slim'in şirketi kontrol etmek için gerçekleştiği bu hamleyi düşünmek için süre istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)