E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB ekonomistlere sunum yaptı---

TCMB ekonomistlere sunum yaptı

TCMB ekonomistlere sunum yaptı
04 Eylül 2013 - 11:18 borsagundem.com

"Döviz kuru gelişmeleri enflasyon üzerinde geçici bir etkiye sahip olacak"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) banka ekonomistlerine yaptığı sunumda, altın ticareti hariç tutulduğunda cari işlemler açığında gözlenen kademeli iyileşmenin sürdüğü ve yıl sonunda cari işlemler açığının GSYİH'ye oranının OVP tahmininden düşük olmasının beklendiği ifade edildi. TCMB'nin, banka ekonomistleri ile yapılan bilgilendirme toplantısında yaptığı sunum, bankanın internet sitesinde yayımlandı. 
Yurt içi talepte ve ihracatta ılımlı bir büyümenin gözlendiği belirtilen sunumda, altın ticareti hariç tutulduğunda cari işlemler açığında gözlenen kademeli iyileşmenin sürdüğü ve yıl sonunda cari işlemler açığının GSYH'ya oranının OVP (Orta Vadeli Program) tahmininden düşük olmasının beklendiği kaydedildi.
Döviz kuru gelişmelerinin enflasyon üzerinde geçici bir etkiye sahip olacağının kaydedildiği sunumda, şunlar ifade edildi:
"Türkiye'de para politikası orta ve uzun vadeli fiyat istikrarı amacına odaklı olarak şekillenmektedir. Yüksek frekanslı veriye olan bağımlılık ortadan kaldırılarak Türk Lirası likidite politikalarının öngörülebilirliği artırılmaktadır. İhtiyaç duyulduğunda ROM (rezerv opsiyonu mekanizması) ve yabancı para zorunlu karşılıklar aracılığı ile de brüt rezervlerden döviz likiditesi sağlanacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet04 Eylül 2013 11:47

    merkez bankasının ali babacana teslim edilmesi şart türkiyenin bu kriz sancılarından ancak onun reçetesi ve tedavisiyle rahatlayacaktır