E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'den 35. madde için fazla mesai---

TBMM'den 35. madde için fazla mesai

TBMM'den 35. madde için fazla mesai
04 Temmuz 2013 - 12:41 borsagundem.com

TBMM Genel Kurulu 9 Temmuz Salı günü gecesine kadar çalışma kararı aldı

Tatile girmeden önce torba teklif ve darbelere zemin oluşturduğu öne sürülen TSK İç Hizmet
Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik yapılmasını da içeren tasarıyı geçirmeyi hedefleyen AKP'nin önerisi doğrultusunda TBMM Genel Kurulu 9 Temmuz Salı günü gecesine kadar çalışma kararı aldı.
İç tüzüğe göre TBMM, genel kurulda karar alınmaması halinde 1 Temmuz-1 Ekim arasında tatile çıkıyor.  
TBMM Genel Kurulu 25 Haziran'da bu yasama döneminin 1 Temmuz'da sonlanmaması yönünde karar aldı. Ancak kararda hangi tarihten itibaren çalışmalara son verileceğine dair herhangi bir hüküm yer almamıştı.
TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam kabul edilen AKP grup önerisine göre, TBMM 9 Temmuz Salı günü 11:00-23:00 arasında, diğer günler ise saat 14:00'te toplanıp programın bitimine kadar mesai yapacak.
Genel Kurul gündeminde bulunan torba teklif, sicil affından yasadışı bahis oyunlarının engellenmesine, sözleşmeli personelin kadroya alınmasından sürücü belgelerinde kadar pek çok önemli
değişiklik öngörüyor. 
Teklifte, Turkcell'de yaşanan yönetimsel sorunlar gibi; halka açık şirketlerin boş yönetim kurulu üyelikleri ve toplanamayan genel kurulları gibi konularda SPK'nın res'en yapacağı işlemleri de düzenliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)