E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiTAVHL: Yolcu trafiği artışı---

TAVHL: Yolcu trafiği artışı

TAVHL: Yolcu trafiği artışı
06 Kasım 2013 - 10:04 borsagundem.com

TAV Havalimanları, işlettiği havalimanlarındaki Ekim ayı yolcu trafiğini açıkladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2013 yılı Ekim ayı istatistik sonuçları yayımlandı. TAV Hava Limanları'nın işlettiği havaalanlarına ilişkin Ekim ayı  ve Ocak - Ekim dönemi gelen-giden yolcu trafiği kesin olmayan sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes  ve Antalya Gazipaşa havalmanlarındaki yolcu trafiğinde, kesin olmayan sonuçlara göre ortalama yüzde 15'lik artış rakamları TAV hisse senetlerine de prim olarak yansıdı.

Mergermarket’da yer alan bir habere göre TAV Havalimanları’nın finansman’dan sorumlu üst yöneticisi (CFO) yurtdışında büyümeye yönelik planlarını tekrarlarken, önümüzdeki 2-3 yıllık sürede 20’ye yakın havaalanının hedef menzillerine girebileceğini ifade etti. CFO sinerji yaratma potansiyeli nedeniyle özellikle Suudi Arabistan’la yakından ilgilendiklerini (TAV’ın Medine Havaalanı’nı yöneten şirkette %33 payı bulunmaktadır) ve beklenen Riyad havaalanı özelleştirmesinin bir fırsat sunabileceğini belirtti. CFO ayrıca Türkiye’deki beklenen ihalelerin yanında (Bodrum ve Dalaman Havaalanları) dünyadaki fırsatları da izlediklerini, özellikle Gana, Kenya, Meksika ülkeleri ile Chennai Havaalanı’na (Hindistan) ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

TAV hisse senetleri yüzde 4,18 primle 13,70 TL'den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 229,80
En Yüksek: 231,80
En Düşük: 228,40
Değişim -0,09 %
FK: 9,54
PD / DD: 1,67
İşlem Hacmi 181.994.813
Toplam Adet: 790.887
Ağırlıklı Ort.: 230,10
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)