E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV'dan ihale için ön yeterlilik başvurusu---

TAV'dan ihale için ön yeterlilik başvurusu

TAV'dan ihale için ön yeterlilik başvurusu
17 Ağustos 2015 - 08:37 borsagundem.com

TAV'ın içinde bulunduğu ortak girişim grubu, Filipinler'de 5 bölgesel havalimanı için ön yeterlilik başvurusu yaptı

TAV Havalimanları ile birlikte Aéroports de Paris'in (ADP) iştiraki Aéroports de Paris Management ("ADPM") ve Metro Pacific Investments Corporation ("MPIC") ortak girişim grubunun oluşturduğu konsorsiyum, Filipinler'de bulunan Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, 
Laguindingan ve New Bohol-Panglao (Tagbilaran) bölgesel havalimanları'nın işletim ve Bakım & Onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihaleye ön yeterlilik için başvuru yaptı. 
TAV Havalimanları'ndan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, Konsorsiyumda ADPM ile birlikte şirketin payı %40 oranında olup, kalan %60'lık pay MPIC grubuna ait bulunuyor. İhaleye konu olan beş havalimanı, 2014 yılı itibariyle yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet 
verdi.
Konsorsiyum üyeleri, ilerleyen dönemlerde Filipinler'de düzenlenmesi muhtemel diğer havalimanı özelleştirmesi projelerinde de birlikte hareket etme kararı aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)