E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV gözünü Filipinler'e dikti---

TAV gözünü Filipinler'e dikti

TAV gözünü Filipinler'e dikti
18 Ağustos 2015 - 05:36 borsagundem.com

TAV'ın da içinde bulunduğu konsorsiyum, Filipinler'deki 5 bölgesel havalimanının işletim, ve bakım-onarım hakkını içeren ihaleye başvuru yaptı

Filipinler hükümetin özel sektör ile kamu işbirliğinden sorumlu yetkilisi Cosette Canilao, 2.34 milyar dolar büyüklüğündeki ihaleye altı şirketin ön yeterlilik başvurusu yaptığını ve tekliflerin ocak ayında alınacağını açıkladı.

Asya’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Filipinler’de düzenlenen ihale beş havalimanının 30 yıl süreyle işletilmesini kapsıyor. TAV tarafından KAP’a yapılan açıklamada, TAV ile birlikte Aeroports de Paris’nin (ADP) iştiraki Aeroports de Paris Management (ADPM) ve Metro Pacific Investments Corporation (MPIC) ortak girişim grubunun oluşturduğu konsorsiyumun Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, Laguindingan ve New Bohol-Panglao havalimanlarının işletim ve bakım-onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihale başvuru yaptığı belirtildi.

ZORLU RAKİPLERİ VAR

Konsorsiyumda ADPM ile birlikte TAV’ın payı yüzde 40, MPIC grubunun ise yüzde 60 payı olacak. İhaleye konu olan beş havalimanı, 2014 yılı itibariyle yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet veriyor.
Reuters, Filipinli yetkilinin verdiği bilgiye göre, ön yeterlilik alan diğer şirketler arasında Fransız VINCI Airports ortak girişimi, Hintli GMR ortak girişimi, Japan Airport Terminal ortak girişiminin de bulunduğunu yazdı. TAV’ın açıklamasında ayrıca konsorsiyum üyelerinin ilerleyen dönemlerde Filipinler’de düzenlenmesi muhtemel diğer havalimanı özelleştirmesi projelerinde de birlikte hareket etme kararı aldıkları belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)