E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTatlıses icralık oldu---

Tatlıses icralık oldu

Tatlıses icralık oldu
15 Temmuz 2013 - 09:33 borsagundem.com

Armatör Şadan Kalkavan, İbrahim Tatlıses’e 30 Eylül 2012 tarihinde senet karşılığında verdiği 583 bin TL alacağını tahsil edemedi

Borcunun ödenmediği gerekçesiyle Tatlıses’e icra takibi başlatan Kalkavan, itiraz eden Tatlıses’in haksız ve kötü niyetli olduğunu belirtti, inkâr tazminatına mahkûm edilmesini istedi.
Akşam'ın haberine göre, armatör Şadan Kalkavan, İbrahim Tatlıses’e 30 Eylül 2012 tarihinde senet karşılığında verdiği 583 bin TL alacağını tahsil edemedi. Kalkavan, Tatlıses’in borcunu ödememesi üzerine avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak alacağını teminat altına almak için ihtiyatı haciz kararı aldı. Bu kararla ünlü şarkıcı Tatlıses’in birçok gayrimenkul ve şirketine icra takibi başlatıldı. Ancak İbrahim Tatlıses’in imzaladığı senette adres yazılı olmadığı gerekçesiyle itirazı üzerine mahkeme icra takibine iptal kararı verdi.
İKİNCİ KEZ İCRA TAKİBİ
Kalkavan, mahkemenin kararının ardından bu defa senet gerekmeyen ikinci bir icra takibi başlattı. Tatlıses bu icra takibine ise borcu olmadığı gerekçesiyle itiraz etti. Avukatı tarafından sunulan dilekçede Tatlıses’in Şadan Kalkavan’a hiçbir borcunun bulunmadığı ayrıca uygulanan faiz oranı ve hesaplanan faiz miktarının da fahiş olduğu anlatılarak borca itiraz edildi.
HAKSIZ VE KÖTÜ NİYETLİ’
İlk icra takibinde borcu ve imzaladığı senedi inkâr etmeyerek sadece senette adresinin yazılı olmaması nedeniyle icraya usulü bir itirazda bulunan Tatlıses’in, ikinci icra takibinde borca itiraz ettiği için hakkında dava açıldı. Kalkavan İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, Tatlıses’in alacağının tahsilini sürüncemede bırakmak için icra takibine haksız ve kötü niyetli olarak itiraz ettiğini belirterek,  Tatlıses’in itirazının reddedilip icra takibinin yapılması, borcuna itiraz ettiği için de icrayı inkâr tazminatına mahkûm edilmesi için dava açtı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hurdaparcalari15 Temmuz 2013 11:13

    sayın ibraim tatlıses seni severim ama hala borçlarına sadık olmamanı şiddetle kınıyorum.