E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTatar: Dünya lideri bir ülkeyle iş birliği yapıyoruz ---

Tatar: Dünya lideri bir ülkeyle iş birliği yapıyoruz

Tatar: Dünya lideri bir ülkeyle iş birliği yapıyoruz
06 Eylül 2022 - 07:55 borsagundem.com

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, başkent Lefkoşa’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda konuk ettiği Finans Gündem’e, siyasi gelişmelerden Türkiye’nin önemine, ülke ekonomisinden ‘eski’ iş hayatına çarpıcı ve samimi açıklamalar yaptı.

Kıbrıs! Akdeniz’in en stratejik adası. Doğu Akdeniz’in en krizli yuvası. Bugün varlıklarını ve dinlerini bile Osmanlı’ya borçlu olan ancak 20. Yüzyılda Helenizm kışkırtmalarıyla vahşi bir hayale soyunan, 1974 harekat tokatıyla güneye konuşlanan Rumlar’a karşı, bağımsızlıktan ve eşitlikten milim taviz vermeden mücadele bayrağını dalgalandıran Kıbrıs Türkleri’nin vatanı. Adayı tümden ele geçirme tezgahlarına karşı, var olma savaşının kuzeydeki kahramanları. Tartışmasız en büyük güvenceleri, 40 mil ötedeki koruyucu baba, şefkat elini uzatan Türkiye, anavatanları. 

Buna inanalım mı? “Hayır!”

Lefkoşa’yı ikiye bölen tel örgülü sınırdan Rum kesimine bakıyoruz, adımla 100-150 metre. Hastane, kafe, trafik ışıkları, arabalar, sırt çantalarıyla okula giden çocuklar, bisikletli bir adam. Komşu o kadar yakın ki. Oysa ‘ruhen ve fikren’ o kadar uzak ki! Sanki dün, ellerinde Türk kanı, sokaklarda çığlık çığlığa zafer sarhoşluğu (!) yaşayanlar onlar değilmişcesine bir sessizlik hakim. “Birlikte, federal çatı altında yaşayalım” çağrıları şu an tam dibimizde. Ama yüzümüzü Güney Kıbrıs’a döndükçe, o soru içimizi kemiriyor: Buna inanalım mı?

VOLKAN KARSAN'IN LEFKOŞA'DA KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'LA DEV RÖPORTAJINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN... 

Dev röportaj! Finansgundem.com sordu, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar konuştu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan demir07 Eylül 2022 00:45

    Kıbrıs tam dünyada tam bağımsızlığa kavuşması için, 1) Kıbrıs Türklerinin gerçek bir bakış açısına sahip olması gerekir, 2) Kıbrıs Türklerinin genci, yaşlısı Türkiye'den çalışmaya gelen veya Kıbrıs'a oturmaya gelen v.s türk kardesleri ile aynı milli ideoloji içinde birlik olmasi gerekir. 3) yönetimde fikir ayrılığı olabilir, karşıt görüş olsa dahi Kıbrıs'ın milli bağımsızlık mücadelesinde herkes bir ve aynı milli mücadele yolunda bütün olunmali, 4) Türkiyeli vatandaşlarin eğitimli çalışan ülkeye faydalı kişilerin vatandaşlık süreleri 12 yıldan 5 yıla indirilmeli ki uluslar arası statüyü dünyaya ispatlasin ve 5 yılda vatandaşlık alabilsinler, 5) Türkiye ile hiç bir daima kopmaması gerekmektedir, eğer bunlar olursa KKTC dünyaya adım atmış olur uluslar arası statüye sahip olur

  • Hüsnü 06 Eylül 2022 21:05

    Volkan kardeş karsan oto.nun sahibi mi?

  • ALİ YILDIRIM06 Eylül 2022 10:15

    Bundan önce Mustafa AKıncı bir felaket birisi var idi nerede ise k.kıbrısı rumlara bağışlayacak idi.

  • Hadiordan06 Eylül 2022 16:38

    Biri de Annan planı ile iki devleti birlestirmeye kalkmıştı. Ne günlerdi. Gündüz yüzü havai fişekler!!! Allah'ım ne görüntülerdi onlar. Kalkmış Mustafa Akıncı diyor. Ouhahahah