E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaraflardan biri sonuçlara kabul etmezse ne olacak?---

Taraflardan biri sonuçlara kabul etmezse ne olacak?

Taraflardan biri sonuçlara kabul etmezse ne olacak?
02 Kasım 2020 - 16:58 borsagundem.com

Seçimlere hile karıştırılacak iddiaları sonra, “Peki taraflardan biri sonucu kabul etmezse ne olacak?” sorusu gündeme geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimleri öncesindeki rakibi Joe Biden'ı yakalamak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Seçime kısa bir süre kala seçim sonuçlarına hile karıştırılacağı iddiaları da Amerikan medyasında dolaşmaya başladı. ABD medyasında yer alan iddialara göre Trump, seçim gecesi hile yapmaya hazırlanıyor. Peki taraflardan biri sonucu kabul etmezse ne olacak?

ABD'de bir süredir gündemde olan konulardan birisi de bu. Başkan Trump'ın kendisiyle yapılan bazı mülakatlarda kaybetmesi halinde seçim sonuçlarını kabul edeceğini net bir dille söylememesi bu konudaki tartışmaların şiddetlenmesine yol açtı.

YÜKSEK MAHKEME’YE GİDECEK

ABD Anayasası'na göre, başkan seçimlerinde sorun yaşanması halinde Yüksek Mahkeme ve Kongre'nin devreye girmesi öngörülüyor.

Daha önce 2000 yılındaki seçimler Yüksek Mahkeme'ye taşınmıştı. Mahkeme, Florida eyaletindeki oy sayımıyla ilgili Cumhuriyetçi Parti adayı George W. Bush lehine karar vermiş ve Demokrat Parti adayı Al Gore da konuyu Kongre'ye taşımayarak, yenilgiyi kabul etmişti.

YIL SONUNA KADAR SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞANIR

Kongre'nin anayasal sorumlulukları arasında ise Seçici Kurul oylarının sayılması da var. Kongre'de normal şartlar altında sembolik ilerleyen bu süreç, üç aşamada gerçekleşiyor. Bu yıl itirazların sürmesi halinde bu sürecin de sıkıntılı geçmesinden endişe ediliyor.

İlk etapta, eyaletlerin yapılacak itirazları karara bağlaması için 8 Aralık'a kadar vakti olacak. Eyaletlerin bu itirazları çözdükten sonra Seçici Kurul'a göndereceği delegelerin oy kullanma tarihi ise 14 Aralık.

Borsa İstanbul yoğun haftaya yükselişle başladı

Dolardan sonra altında da rekor!

Yeniden başlayan kısıtlamalar petrol fiyatlarını düşürdü

Dolar, Merkez'e rağmen neden yükseliyor?

ABD seçim haftasında BIST-100’de teknik görünüm ne der?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erkam 02 Kasım 2020 20:39

    İç savaş ve kaos olur, birbirlerini yerler,üzülürmüyüz hayırrrrr

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Kasım 2020 17:50

    ULAN ÜLKE YANIYOR DÖVİZ HORTLAMIŞ MAAŞLARIMIZ EREMİŞ BİTMİŞ BİZENE BUNLARDAN İKİSİNİNDE ALLAH BELASINI VERSİN.O GELSE NE OLACAK DİĞERİ GELSE NE OLACAK İKİSİNE AYNI BİR BİRLERİNDEN HİÇ FARKLARI YOKTUR.

  • Zzzz02 Kasım 2020 17:13

    Ulan kendi derdimiz yetmiyor birde bu iki y.vsagin derdini mi dert edelim

  • Bidon seçilir02 Kasım 2020 17:08

    Biden seçilir ve borsa coşar yazın kenara asla düşmez.