E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardan sonra altında da rekor!---

Dolardan sonra altında da rekor!

Dolardan sonra altında da rekor!
02 Kasım 2020 - 16:47 borsagundem.com

Haftanın ilk işlem gününde Dolar/TL zirvesinin yenilenmesi ile gram altında da rekor seviyeler görüldü. Altının onsu da küresel piyasalarda ABD seçimleri öncesinde belirsizlik ile yükseldi.

Gelişen ülke para birimlerinde yaşanan düşüşe paralel olarak Türk Lirası^nın ABD Dolar'ı karşısında gerileme kaydetmesi ile gram altın da rekor seviyelere ulaştı.

Küresel piyasalarda ABD seçimleri öncesinde belirsizlik ortamının güvenli liman alımlarını desteklemesiyle altının onsu da yükseliş kaydetti.

Gram altın, altının ons fiyatı ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre 512 TL'yi gördü. Sabah saatlerinde çeyrek altın 833 TL, Cumhuriyet altını ise 3 bin 400 lira seviyesinden işlem gördü.

Altın fiyatları Ağustos ayındaki rekor seviyeden sonra düşüş yaşasa da, yatırımcıların ABD seçimlerine odaklanmasıyla birlikte külçe altın destekli Borsa yatırım fonlarındaki pozisyonlar hala tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Yeniden başlayan kısıtlamalar petrol fiyatlarını düşürdü

Dolar, Merkez'e rağmen neden yükseliyor?

Dolar ve euroda yeni zirveler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)