E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban: Kadınların çalışmasına, okumasına izin vereceğiz---

Taliban: Kadınların çalışmasına, okumasına izin vereceğiz

Taliban: Kadınların çalışmasına, okumasına izin vereceğiz
17 Ağustos 2021 - 18:45 borsagundem.com

Taliban Sözcüsü "Biz kadınların çalışmasına, okumasına izin vereceğiz. Tabii ki kendi kurallarımız çerçevesinde" açıklamasında bulundu

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahit, Kabil'de basın mensuplarının karşısına çıkarak soruları cevapladı. Mücahit kadınların toplumda çok aktif olacaklarını öne sürerek, "Biz kadınların çalışmasına, okumasına izin vereceğiz. Tabii ki kendi kurallarımız çerçevesinde. Şeriat sistemi altında kadınların haklarına bağlıyız. Kadınların topluma dahil olması çok önemli. İslam gereğince kadınlara gerekeni her şekilde vereceğiz" ifadelerini kullandı

Mücahit yaptığı açıklamada, "İslami Emirlik tüm uluslararası kamuoyundan destek bekliyor. Biz halkımızın faydası için buradayız. Burada basın mensuplarına teminat veriyoruz: Biz sizi koruyacağız. Bazı taleplerimiz var. İslam çok önemli bir değer ülkemizde, hiçbir şey İslami değerlere aykırı olmamalı, özellikle de medya aktiviteleri konusunda. İslami değerler her zaman hesaba katılmalı. Programlar yazılırken bunlar düşünülmeli. Basın bağımsız olmalı ve tarafsız olmalı. Tabii ki bizi eleştirebilirler. Eleştiriye açığız. Siz basın mensupları, dikkatli olun ve eksiklerimizi belirtin. Basın ulusal değerlere karşı çalışmamalı. Ülkenin birliği için çalışmalı basın. Barışçıl ve kardeşvari bir hayat kurabilmemiz için bu çok önemli.

SORU-CEVAP

Ne tür garantiler verebilirsiniz kadın haklarının korunacağına dair?

Biz kadınların çalışmasına, okumasına izin vereceğiz. Tabii ki kendi kurallarımız çerçevesinde. Şeriat sistemi altında kadınların haklarına bağlayız. Kadınlar çok aktif olacak toplumda ama İslam çerçevesinde. Kadınların topluma dahil olması çok önemli. İslam gereğince kadınlara gerekeni her şekilde vereceğiz.

Amerikalılar için çalışan Afganistanların durumu ne olacak?

Tüm vatandaşlarımızı, çevirmen de olsanız, asker de olsanız, sivil de olsanız, hepinizi affediyoruz. Kimseye intikam öfkesiyle davranılmayacak, kimse hain ilan edilmeyecek. Bu ülkeden gitmenizi istemiyoruz. Burada kalmanızı, bize hizmet etmenizi istiyoruz. Kimsenin kapıları çalınmayacak, kimse sorguya tabi tutulmayacak. Hiçbirinize zarar gelmeyecek, güvende olacaksınız.

'BİZ HERKESİ AFFETTİK'

Şu anda insanların kapısını çalanlar suçludur. Onları da bulacağız, cezalarını alacaklar. Binlerce asker 20 yıl boyunca bize karşı savaştı. İşgal süreci bitince biz hepsini affettik. Aileleri havalimanında olanlar, bekleyenler, evlerinize dönerseniz kimse size bir şey yapmayacak, güvende olacaksınız. Hiç kimse öldürülmeyecek. Bizimle savaşan herkesi affediyoruz. Hiç kimseye bilerek şiddet uygulamadık. Savaş sırasında birilerine zarar geldiyse bunu bilerek yapmamışızdır; bu, savaşın yan etkileridir. Büyük bir işgal gücü vardı, biz bu gücü yendik. Bizim için ülkeyi böyle zararlar vermeden kurtarmak mümkün değildi. Normalliği, sivil yaşamı geri getireceğiz. Afganistan İslam Emirliği hiçbir zaman kimseyi yanlış yönlendirmeyecek. Silahlı kişiler silahlarını bırakmak zorunda.

'TOPLUMUN HER KESİMİNİ KAPSAYACAK BİR HÜKÜMET KURACAĞIZ'

Savaş meraklıları devreye girdi ve sabote ettiler bu süreci. Önceki hükümet 6 aylık bir savaş planı açıklamıştı, 6 ay daha sürecekti bu olay. Şiddet olaylarına, çocuklarımızın ölümlerine şahit olacaktık. Bizim mücadelemiz bir İslami hükümet kurma mücadelesiydi, bunu başardık. Bu mücadeleye dahil olan herkesi kapsayıcı bir şekilde, toplumun her kesiminden kişiyi dahil edecek şekilde bir hükümet kurmaya kararlıyız. Ülkeyi günler içinde ele geçirdik ama biz bunu kibirlilikle dile getirmiyoruz. Bizle önceki hükümet arasında büyük bir fark var. Hükümeti kurduğumuz zaman herkes kendi pozisyonlarında görülecek. Şu anda askeri bir durum söz konusu. Hükümet kurulduktan sonra her şey çok daha netleşecek.

Facebook, Taliban’la ilgili içerikleri yasakladı

Taliban "af" ilan etti, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş17 Ağustos 2021 23:35

    tiyatronun alasını oynuyorlar baksalar bu talibanın hepsi sünnetsizdir

  • vatandaş17 Ağustos 2021 23:13

    bu taliban heveskarlarını git afganistana desen adama küfrederler bunların hepsi sahtekar,ağızlarında allah allah soymaya talana hareme gelince yallah yallah

  • : )17 Ağustos 2021 21:44

    Ya şeriat din kuralları diyen gitsinde görsün, bakalım nasıl din kurallarına göre devlet işliyor. Din müslümanlık dedikelrini uydurmsa savsata, matematığe, ilme, bilme, akla, fikre aykırı.... madem çok Peygamber efendimizin yaşantısını yapacaksınız. alın elınıze mızrak, ok, byrun ermeydanına çıkın. silah işine gelince modern, ilim bilim silahlar, ama iş uçkura gelınce 4 karı ... işine geldi mi harem saray selam, işine gelmedi mi linç et, taşla, idam et, Yönetimde hukuk olmadığı sürece, o ulkede standart hedefler asla olmaz. rüzgar estimi savrulur dağılır.

  • Mucise Reis ;)17 Ağustos 2021 21:41

    Ben izin verdim, ama, KADI LAR izin vermiyor, Şehülislam mahkemelerine benkarışamam ki, onlar bağımsız ve şeiat kurallarına göre işler. Ama ben izin verdim.... Bir kaç ay sonra,  " Benim kadım işini bilir, kadılar takibi elbette gereğini yapacaktır.

  • Vatandaş17 Ağustos 2021 20:22

    Söyledikleri bence olumlu..Korkulacak fazla birşey yok..Ama tabi ki söylediklerinde samimi iseler..Bence hükümeti kurabilirlerse Afganistan eskisinden güçlü olacaktır..

  • Türkoğlutúrk18 Ağustos 2021 07:21

    Al sana bir saf daha.inaniyor ya.tosuncuka para kaptıran olduğu nasılsa belli.inaniyor,her söylenene.sorsan enf yüzde 18 diyecek.

  • Kemal17 Ağustos 2021 19:56

    Çok tehlikeli süreç başladı. Talibana yol verildi bu diğer ülkelerdeki örgütlerede yol verilecektir. ortadoğu da bana göre Bi oluşuma gidiliyor bu da talibanla başladı başka ülkelerden haberler gelir yobaz baharı!

  • Selam ve dua ile17 Ağustos 2021 19:47

    Aynı zihniyete mensup vatandaşlarımızin oraya yerleşip bir daha dönmeyip huzura kavuşmaları dileğiyle.

  • bekçi17 Ağustos 2021 19:06

    ha gayret 19. yüzyıla bir kaç adım kaldı

  • Türkoğlutúrk18 Ağustos 2021 07:17

    Elindeki bilgisayar,altındaki otomobil bulaşık makinasından TV ye hepsi 20. Yy. Kalkmış 20.yy kötü diyor.defol Afganistan'a..hoş onlarda silah otomobil cep telefonu alırken aramaz halal üretimi, tavuk alırken arar.iki yüzlü yobazlar.tipki bizdeki takunyalilar.kendileri ABD evlatları Avrupa vatandaşa geldimi kahrolsun batı

  • bekçi17 Ağustos 2021 20:17

    kamil sana 21. yüzyıldan selamlar. sen anca 20. yüzyıla geçebilmişsin zaten ki bu kafanla o bile büyük başarı. 

  • kamil17 Ağustos 2021 19:59

    20.yüzyıl çok mu iyi,çıplaklık,ahlaksızlık,eşcinsellik,hırsızlık,yolsuzluk,saygızıslık,bananecilik ne ararsan her türlü pislik var.