E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaksim iftara hazır---

Taksim iftara hazır

Taksim iftara hazır
09 Temmuz 2013 - 18:27 borsagundem.com

Taksim Meydanı'nda ilk iftar için hazırlıklar son sürat devam ediyor

Ramazanın ilk iftarı için Taksim Meydanı’nda hummalı bir hazırlık başladı. Daha önce iftar çadırlarında halka verilen yemekler bu kez ilk kez Taksim Meydanı’nda verilecek. Bambaşka bir iftar organizasyonu ise Anti-Kapitalist Müslümanlar ve Devrimci Müslümanlar gruplarının çağrısıyla gerçekleşecek. Galatasaray Lisesi'nin önünden başlayarak Gezi Parkı'na kadar ulaşması planlanan iftar yemeğinde masa sandalye olmayacak.Ramazan ayının ilk iftarı bu akşam yapılacak. Beyoğlu Belediyesi de bu akşam Taksim Meydanı’nda iftar sofrası kuruyor.
Daha önceki yıllarda farklı noktalarda kurulan iftar sofraları için bu sene ilk kez yayalaştırma çalışmalarının sürdüğü Taksim Meydanı tercih edildi.
Beyoğlu’ndaki iftar organizasyonunun daha önce Gezi Parkı’nda yapılacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra masaların Taksim Meydanı’nda kurulmasına karar verildiği öğrenildi.
Çalışmalar hummalı bir şekilde sürerken çok sayıda masa meydana yerleştirilmiş durumda. İftar saatinde binlerce İstanbullunun Taksim Meydanı’nda oruçlarını açması bekleniyor.
Meydanda yaklaşık 1500 kişilik yemek dağıtılacağı öğrenilirken, vatandaşlar oruçlarını çorba, pilav, et sote ve tatlıdan oluşan menü ile açabilecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baba09 Temmuz 2013 20:16

    kızılbaş sen mum üfle:::DDDD

  • Ali Aydın09 Temmuz 2013 20:14

    Dine ve inanca küfredenlerin yorumları da yayınlanıyorsa herkese hayırlı ramazanlar.

  • ŞAH İSMAİL HATAYİ 09 Temmuz 2013 19:55

    BÖYLE BİR İBADET ŞEKLİ OLURMU.Orucun anlamından kopuk cahilce bağırtkan bir ibadet şekli bilemiyorum.Tanrı kutsal kitabının birinde şöyle demiş; “size gece ve gündüz verdim gündüz……gece ise ibadet edin. Aynı ifadenin benzeri eski mısır tabletlerindede vardır.İbadet dediğin çığırtkanlık yapmadan yapılır ben bir kızılbaş miletindenim ve yol dinim olan alevilikte ibadetimizi sade yapmak mecburiyetindeyiz benim tutuğum kerbela orucundan başkasına ne, benim oruç tutup tutmamam beni ilgilendirir.başkasının oruç tutup tutmadığını sormayız bu resmen böyle bir soruyu soran bilirki “ilkelik içerisindedir” ve “ karşıdakinden çok kendini aşağılamış olur” şimdi 1 ay boyunca eziyet yaşayacağımız yobazlığın maximum olacağı günlerden 1 gün gitti ve 29 gün kaldı inanın sünni dinine mensup insanları anlayamıyorum. ŞAH İSMAİL HATAYİ

  • mehmet09 Temmuz 2013 19:30

    taksim platformu haydi taksimde iftar açmaya bekliyoruz

  • selman09 Temmuz 2013 19:08

    akp tam şaşşırdı.... işlerinin bittiğinin örneği.. iftarlar sizlerikurtaramaz