E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTahsin Becan’dan Yalova için büyük atak---

Tahsin Becan’dan Yalova için büyük atak

Tahsin Becan’dan Yalova için büyük atak
30 Haziran 2014 - 02:32 borsagundem.com

Yalova TSO Başkanı Becan: Yalova’yı tüm dünyaya tanıtacağız. Yalova çiçekte Türkiye’nin kalbi. Çiçekçilikte Hollanda’yı geçebiliriz.

Kabına sığmayan Yalova, tanıtım atağına kalktı. Helikopterle çekilen Yalova’nın tanıtım filmi lansmanında konuşan Yalova TSO Başkanı Becan, 3 dilde hazırlanan 2 bin adet tanıtım CD’sini yurt içi ve yurt dışına göndereceklerini belirterek “Yalova’yı tüm dünyaya tanıtacağız. Yalova çiçekte Türkiye’nin kalbi. Çiçekçilikte Hollanda’yı geçebiliriz” dedi
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile hazırlanan, "Yalova Genel ve Sektörel Tanıtım Filmi" lansmanı Yürüyen Köşk'te gerçekleştirildi. Yalova'nın tanıtımına katkı sağlamayı hedefleyen YTSO, Yalova'nın 12 dakikalık sektörel ve 5 dakikalık Genel tanıtım filmini hazırlattı. Lansman ve kokteyle Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, YTSO Başkanı Tahsin Becan ile çok sayıda davetli de katıldı. Yalova TSO, 3 dilde hazırlattığı tanıtım CD’siyle içinde barındırdığı fırsatları, istihdam ve yatırım imkanlarını tüm dünyaya duyuracak. Yalova’nın helikopterle çekilen tanıtımı dolayısıyla gerçekleştirilen lansmanda konuşan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova’nın çiçeklikte Hollanda’yı geçebileceğini söyledi. Becan, “Odamızın  42 üyesi olan çiçek sektöründen oluşan Garden A.Ş. firması, yine sayın valimizin desteğiyle iyi bir yere geldi. Hala tesisleşme devam ediyor. Bittiği zaman, değil Yalova’nın, Türkiye’nin kalbi olacak çiçek sektörü anlamında. Niye ileriki yıllarda bir Hollanda olmasın diye hayal ediyoruz. Tabi ki bunlar güzel şeyler.” dedi.
 
‘HAYALLERİ OLAN HER YERE GİDER’
Çiçekçilikte Yalova ve Türkiye’nin kalbi olduklarını belirten Tahsin Becan, Einstein’in ‘Eğer mantıkla düşünürseniz, A noktasından sadece B noktasına gidersiniz. Ama hayal kurarsanız her yere gidersiniz.’ sözleriyle hareket ettiklerini belirterek, dünyada söz sahibi olmak istediklerini belirtti. Yalova için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Tahsin Becan şunları söyledi: “Göreve geldiğimizden beri normal bir Ticaret ve Sanayi Odası’nın rutin işlerinin dışında elimizden geleni yapıyoruz. Tüm enerjimizi Yalova’nın istihdamı, gelişimi ve yapabileceğimiz her projenin değerlendirmesine harcıyoruz. Bu projenin aklımıza gelmesindeki sebep de Yalova biliyorsunuz, 3 ilimizin ortasında butik bir il. Fakat İstanbul, Bursa çok yakın. Hala Yalova’mızda bir turizm şehrimiz olduğunu, termali bilen arkadaşlarımız, dostlarımız o kadar az ki. Bu nedenle Yalova’yı tanıtmak istedik, bu projeyi yapmak istedik. Ayrıca İDO’nun genel müdürünü de arayıp, Yalova-İstanbul hattında çalışan deniz otobüslerinde tanıtım CD’lerimize yer vermesini isteyeceğim”
 
‘SÜS BİTKİCİLİĞİ LANSMANI YAPACAĞIZ’
Yalova Valisi Esengül Civelek de, "Hazırlanılan Yalova tanıtım filminin Yalova’nın imajına tanıtımına katkı sağlayacağını aynı zamanda da filmi izleyenlerde Yalova’ya ilişkin farkındalık yaratacağına olan inancımla projeyi destekleyen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na değerli çalışma arkadaşlarıma ve projeyi gerçekleştiren Yalova Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olmak üzere yönetimine ve filmin hazırlanma süresinde emeği geçenlere teşekkür ediyor ve kutluyorum" dedi.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise, “Kalkınma ajansımız 5 vilayete hizmet vermektedir. Bunların içinde en yeşil ve en güzel olanı Yalova’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Ajansımız birkaç farklı başlıkta hizmet vermektedir. Bunlardan birincisi bölgemizin sosyal ekonomik potansiyelini en üst düzeyde ortaya çıkarmak üzere bölge planlaması yapmaktadır.  İşte bu bölge planımız çerçevesinde verilecek hibe destekleriyle ve mali desteklerle bu potansiyelin harekete geçirilmesi için çalışmalar yapmaktayız. Bugün burada izleyeceğimiz tanıtım Yalova sektörel ve yerel tanıtım filmi de bizim bölgemizin potansiyelini hem yerli hem de yabancı platformlarda ifade etmek üzere Türkçe ve yabancı dillerde hazırlanmış olan bir tanıtım filmidir.  Yalova TSO’ya Yalova’nın tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Organize sanayi bölgelerimize yönelik ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. Yalova’mızda kümelenmiş süs bitkiciliği var. Burada sayın valimizin ve dernek üyelerimizin öncülüğünde güzel bir projeye imza attık. Bunun da lansmanını inşallah beraberce yapacağız.“ diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)