E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi jetleri Girit'e konuşlanıyor---

Suudi jetleri Girit'e konuşlanıyor

Suudi jetleri Girit'e konuşlanıyor
11 Mart 2021 - 00:30 borsagundem.com

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de Suudi Arabistan'la tatbikat gerçekleştireceği öğrenildi. Bu bağlamda, 6 Suudi jeti Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacak.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin gerisinde kalan Yunanistan, silahlanma yarışını hızlandırıp tatbikatları artırdı. Bu kapsamda, Suudi Arabistan'a ait 6 adet F-15SA savaş uçağının, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de tatbikata katılmak için 13 Mart Cumartesi günü Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacağı ifade edildi.

YUNANİSTAN, SİLAHLANMAYA MİLYARLARCA EURO HARCADI

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı güç toplamak isteyen Yunanistan, silahlanmaya milyarlarca euro harcadı. BAE, Fransa, ABD gibi ülkelerle de tatbikata gerçekleştiren Yunanistan şimdi de Suudi Arabistan ile hareket ediyor.

SUUDİ JETLERİ, GİRİT'E KONUŞLANACAK

Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait 6 adet F-15SA savaş uçağı, cumartesi günü Girit'e inecek. Suudi destek personeli, mühendisler ve askeri personelden oluşan tam yer ekipleri, Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacak. Yunan basınından edinilen bilgilere göre; savaş jetlerinin geliş nedeni tatbikat. İki ülke Doğu Akdeniz'de askeri tatbikat düzenleyecek. Yunan basınına göre; tatbikat 16 Mart'ta başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek.

KARGO UÇAĞI ÜSSE İNDİ

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi hesabı da Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağının Girit'teki üsse sorunsuz şekilde indiğini söyleyerek, bölgeden görüntüler paylaştı. Gelen uçaklarda askeri teçhizatların olduğu, jetlerin daha sonra geleceği belirtildi.

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Suudi Arabistan'la tatbikat yapacak

BAE İLE TATBİKAT YAPMIŞTI

Bundan aylar önce, BAE'ye ait 4 adet F-16 Blok 60 savaş uçağı da Girit'teki üsse gelerek Yunan Hava Kuvvetleri ile ortak bir tatbikata imza atmıştı.

SİLAHLANMA YARIŞI BAŞLATTI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

ABD'den Yunanistan'a yeni silah yardımı!

 

ABD’den Yunanistan’a F-35 satışı

 

Ankara'nın anlaşma açıklaması Yunanistan'ı hüsrana uğrattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin11 Mart 2021 13:48

    Eleni habire borçlanıyor ,  varlıklarını satıyor, geleceği ipotek altında . Ne uğruna. Başka devletler her türlü imkanlarını, topraklarını kullansınlar, onlar da karşıdan baksın. Ab yi muhasebe dümenleriyle aldatmaya benzemez, egemenliğin sıfırlandı ,haberin yok. Bizim çevrelendiğimizden haberimiz var, önlemler kapıda (inşallah tez elden)

  • baturayersin11 Mart 2021 12:08

    savaş çıksa önce onlar kaçar 

  • ZEYREK ZEMHERİ11 Mart 2021 11:55

    Artık bir kaç tane daha hava savunma sistemleri almamız daha da elhem oldu.s 500 s 600 ...................

  • şüpheci11 Mart 2021 08:56

    Acaba Amerika Suudilere haydi hep birlikte Türkiye'yi kuşatalım mı dedi? Arap güvenilmez ve entrikacı bir millettir.Arap hayranı olanlar tarihlerini bilmeyenlerdir.

  • 616111 Mart 2021 10:39

    Aynen doğru pis bir millet sorsan müslüman

  • fafa11 Mart 2021 08:48

    Sayın Cumhurbaşkanımız,ne diyordu?''Arap size ne yaptı?''ne yaptığını ,Allah hepimize gösterdi.

  • Türkoğlutürk11 Mart 2021 08:02

    Yine kandırıldı,hep kandırıldı.

  • Berber Bekri 11 Mart 2021 02:42

    Sudiler e araplara vahabilere kardeşim diyenler cevap versin şükür benim öyle bi kardeşim

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Mart 2021 11:51

    bire be ALLAH düşmanı seni.Müslüman muslümanın kardeşi fakat yöneticelerinin yaptıkları kahbelikler onları bağlamaz.adamların astığı astık kestikleri kestik.ama bunların intikamını bir gün biz eninde sonunda alırız.bizler görür yada görmeyiz ama muhakkak bu olacaktır.