E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de çocuk felci tehlikesi---

Suriye'de çocuk felci tehlikesi

Suriye'de çocuk felci tehlikesi
30 Ekim 2013 - 08:24 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü yayınladığı rapor olayın vahametini gözler önüne serdi

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Suriye'nin kuzeydoğusunda çocuk felci (polio) vakalarının başladığını ve bu hastalığın Ortadoğu'da milyonlarca çocuğu tehdit ettiğini açıkladı. Pakistan'dan kaynaklandığı düşünülen hastalık, mikroplu yiyecek ve su ile bulaştığı için, iç savaş yüzünden aşılanma oranlarının çok düştüğü Suriye'de kolaylıkla yayılabilir. Suriye'nin Irak sınırına yakın Deyr el Zor bölgesinde 17 Ekim günü 22 çocuk hastalık nedeniyle felç oldu. 10 hastada daha çocuk felci teşhis edilirken, 12 çocuğa ait tahlil sonuçları önümüzdeki  günlerde belli olacak.
WHO'nun çocuk felci konusundaki genel müdür yardımcısı Bruce Aylward Reuters'e dün yaptığı açıklamada, "Bu virüsün kara yoluyla gelmiş olması sadece Suriye'nin o köşesinde değil, çok daha geniş bir alana yayıldığını gösteriyor" dedi. "Pakistan'dan gelen bir polio virüsüne Aralık ayında Kahire kanalizasyonunda rastlandığını biliyoruz. Aynı virüs Nisan ayında İsrail'de ve Batı Şeria ile Gazze'de de görüldü" dedi.     "Açıkça söylemek gerekirse (hastalık) yüzünden tüm Ortadoğu tehdit altında." Sinir sistemini etkileyerek  birkaç saat içinde  geri döndürülemeyen felce yol açan polio virüsü özellikle beş yaşın altındaki çocuklar arasında hızla yayılıyor. Suriye'de yerlerinden edilmiş insanların yaşadığı yerler ve komşu ülkelerdeki mülteci kamplarındaki sağlıksız koşullar bu hastalığın yayılması için uygun ortam oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)