E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞüpheli arkadaş aranıyor---

Şüpheli arkadaş aranıyor

Şüpheli arkadaş aranıyor
11 Ocak 2014 - 04:45 borsagundem.com

Tümgeneral Hüseyin Demiraslan'ın oğlu Göktuğ ve kız arakadaşı Rus Lena cinayetinde sır çözülüyor. Polis, Göktuğ'un ilkokul arkadaşı H.Y.'nin peşinde

TÜBİTAK’ta Savunma Geliştirme’de uzman yardımcısı olarak çalışan Göktuğ Demiraslan (24)  ve kız arkadaşı Rus Lena Radishkova, 16 Eylül 2013’te Eryaman’daki evine giderken öldürüldü. Cinayet Büro dedektifleri, eski model beyaz renkli bir araçla olay yerinden kaçan saldırganın peşine düştü. MOBESE ve güvenlik kameralarına yakalanmamak için ara yolları kullanan saldırganın kaçtığı aracın plakasını belirlemek için dedektifler, Ankara’da 600 beyaz renkli araç sahibine ulaşarak bilgilerine başvurdu.

OTOMOBİLE YERLEŞTİRDİ

Demiraslan ve Radishkova’nın sosyal medya üzerindeki yazışmaları incelemeye alındı. Dedektifler, Demiraslan’a olaydan 9 ay önce gelen “İstanbul’dayım, seninle görüşmem gerek. Fransa’da açık kalan hesabı kapatalım” mail’i üzerinde yoğunlaştı. Şüphelinin Demiraslan’ın otomobiline cep telefonu yerleştirerek gencin konumunu adım adım kendi telefonuna gelen mesajlarla takip ettiği belirlendi. Şüphelinin arkadaşını çeşitli yöntemlerle 8 aydır takip ettiği, cinayet yerinde keşif yaptığı anlaşıldı.

ADIM ADIM İZLEMİŞ

Cinayet dedektifleri, telefonun SIM kartını incelemeye alırken kartın sahibinin, “İstanbul’dayım” mail’ini atan H.Y. olduğunu belirledi. İncelemede H.Y.’nin Aralık 2012’de Fransa’dan Türkiye’ye giriş yaptığı, İstanbul’da kısa süre kaldıktan sonra Bursa’ya geçtiği tespit edildi. Buradan eski model beyaz renkli Şahin araba satın alan H.Y., ardından Ankara’ya geçti. H.Y.’nin başkente geldikten kısa süre sonra da bir av bayisinden pompalı tüfek ve fişek aldığı ortaya çıktı. H.Y.’nin kullandığı araç, cinayetten 5 gün sonra Kütahya’da bir sitenin önünde terk edilmiş halde bulundu. Araçta bulunan fişekler cinayette kullanılanlarla aynı çıktı. (Hürriyet - Fevzi Kızılkoyun)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)