E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları'Stoplossları çalıştırmaktan çekinmeyin'---

'Stoplossları çalıştırmaktan çekinmeyin'

'Stoplossları çalıştırmaktan çekinmeyin'
25 Şubat 2014 - 09:04 borsagundem.com

Dün başarılı geçen bu ilk tur ihalelerden sonra 2,17’lerde bulunan DolarTL, bugün 2,22'leri test etti

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
 
"Gelişen piyasalarda endişeleri yeniden artıran Ukrayna konusunda ateşkes ve sonrasında gelen Mayıs’taki başkanlık seçimi haberleri ile düşen tansiyon sayesinde dün küresel piyasalarda Asya’yı dışarıda bıraktığımızda olumlu bir görünüm söz konusuydu.. Yeni haftaya ekside başlayan ABD vadelileri ve konut piyasasında kredilere ilişkin endişelerle düşen Çin’in aşağı çektiği Asya’ya rağmen gelişen piyasalarda yatışan tansiyon ve uluslararası piyasalarda 2,18’in üzerindeki işlemlerin açılışa doğru 2,18’in altına inmesi ile BSIT100 endeksinde de alıcılı bir açılış takip ettik..
 
Gün içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güveni ve Hazine’nin son dönemlerdeki en büyük borçlanma sürecini başlatan ihalelerinin olduğu günde iyimser bir başlangıç ile yeni haftayı karşılayan BIST100 bu iyimserliği gün içinde de korudu, ilk seans ortalarında hafif eksiye geçilse de bu durum kalıcı olmadı ancak yine de işlem bandı 63,664-64,331 ile göreceli olarak dardı diyebiliriz. Yurtdışında ise Avrupa borsaları , ECB Başkanı Draghi’nin faiz indirimi spekülasyonlarını destekleyen açıklamalarının euroyu baskılamasına karşın Almanya’da iyi gelen iş dünyası güveni (IFO) ve sonrasında alıcılı ABD açılışı ile toparlanarak artıya geçti, ABD tarafı ise keyiflerin yerinde olduğu bir gün yaşadı, gösterge S&P500 endeksi 1,851 puan ile rekorunu yenilerek tüm zamanların en yüksek seviyesini test etmiş oldu.
 
Gelişen ekonomiler ve piyasalardaki risklerin yükseldiği ve azaldığı dönemler ile volatilitenin artması sonucu yükselen risk iştahının rotasından bu ülkelerin çıktığı spekülasyonları hala geçerli olmaya devam ediyor ki altın fiyatlarının da yükselişe devam etmesi (dün 1,336$ seviyesi görüldü) ve ABD’de beklentilerin altında kalan ekonomik verilere rağmen olumlu görünümün korunması da ABD’nin genişlemeci para politikasında azaltımlara başlamadan önceki zamanlara kıyasla risk iştahının geri çekilmekte olduğunu tezini güçlendiriyor..
 
Tekrar yurtiçine döndüğümüzde bugün de Hazine’nin üç ihalesi var, dün sabit kuponluda yüzde 10,74, değişken faizlide ise yüzde 4,29 seviyelerinde borçlanma maliyetleri oluştu, ROT dahil toplam 5,67 milyar TL satış yapıldı, 26 Şubat’taki 14,1 milyar TL iç borç servisi öncesinde bugünkü 3 ihaleyle de Şubat ayı ihale programı tamamlanmış olacak. Dün başarılı geçen bu ilk tur ihalelerden sonra 2,17’lerde bulunan DolarTL, dün akşam saatlerinde Başbakanlıkça yalanlanan ses kayıtlarına dair açıklamaya rağmen 2,22’leri test etti ve bu yükseliş bugünkü Hazine ihalelerinde borçlanma maliyetinin bir miktar yükselmesine neden olabilir.

BIST’e baktığımızda ise dün zaten işlem hacminin düşüklüğünün de gösterdiği üzere aşağı yönlü hareket görülebilir. Her zaman belirttiğimiz gibi stoploss seviyelerini çalıştırmaktan çekinmeyin.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)