E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Savaşta Ukrayna'ya desteğiyle Türkiye kilit rolde---

Stoltenberg: Savaşta Ukrayna'ya desteğiyle Türkiye kilit rolde

Stoltenberg: Savaşta Ukrayna'ya desteğiyle Türkiye kilit rolde
11 Mart 2022 - 14:20 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye burada Ukrayna'ya verdiği destekle kilit bir rol oynuyor. SİHA'lar çok önemli Ukrayna'ya verilen detsek konusunda. SİHA'ların teslimatı Ukrayna için hayati önemde." dedi.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in açıklamalarından öne çıkanlar.

Dünkü görüşmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Hala umudunuz var mı?

Yapabileceğimiz her şeyi yapıp bu savaşı bitirmemiz gerek. Türkiye'nin arabuluculuk çabalarını çok değerli buluyorum. Burada en önemli olan Başkan Putin'in bu savaşa son verip iyi niyetli bürokratik çabalara dönmesi. Askeri varlığımızı artırdık Doğu kanadında. Burada büyük bir diplomatik buluşma var bu da diplomasinin önemini vurguluyor.

Türkiye çok değerli bir NATO müttefiki, Şu anda çok önemli bir rol oynuyorlar. Şu an Ukrayna'ya destek sağlamalıyız. Ukrayna'nın cesaretinden hepimiz etkilendik. Türkiye çok ciddi destek veriyor.

Burada yaptırımların uygulanması çok önemli. Tüm müttefiklerimizin bu yaptırım kararlarına katılmasını bekliyoruz. Rusya'ya ancak böyle büyük bir bedel ödetebiliriz.

Erdoğan'la yaptırım konusu konuşuldu mu?

Yaptırımların uygulanmasını çok net bir şekilde belirttim. Türkiye burada Ukrayna'ya verdiği destekle kilit bir rol oynuyor. SİHA'lar çok önemli Ukrayna'ya verilen destek konusunda. SİHA'ların teslimatı Ukrayna için hayati önemde.

Bu çatışma daha büyük bir savaşa dönüşmemeli. Bu daha büyük bir yıkım ve can kaybına yol açar.

Stoltenberg: Rusya bir uyarı yapmadan saldırıya hazırlanıyor

 

Erdoğan, Stoltenberg ile Rusya-Ukrayna krizini görüştü

 

Antalya Diplomasi Forumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katımıyla başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arif gsli12 Mart 2022 12:30

    Rusya petrol vermeyerek yaptırım yapalım.

  • Yorum11 Mart 2022 21:31

    Tamam kolayı var biz İngiltere ye veya abd ye satalım onlar satıyorlar mı hibemi ediyorlar ne ediyorlarsa etsinler nasıl Rusyadan keleşleri alıp birilerine veriyorsanız bunuda alıp verirsiniz bakalım verebilecek misiniz dübürünüz yetecek mi günlerdir Rusya uçak verirseniz savaş sebebi sayarım uçaklar hangi ülkeden kalkarsa o ülkeyi hasım sayarım savaşa dahil olmuş derim diyor Polonya buna karşılık ben migleri abd ye vereyim siz verin dedi günlerdir tamam diyemediğiniz gibi cak cuk diyorsunuz suratlarınızın şekli değişti şimdi Türkiye iha siha mı versin diyorsunuz siz şeytansınız

  • Mucise Reis ; ) 11 Mart 2022 16:30

    Ya bi gidin işinize gücünüze... Zorla ülkemize ateş sıçratacaklar. Türkiye Rus+Ukrayna ile sorunu yok. komşularımız. bibirimize saygımız var. Kimseye taraf değiliz. Zorla bizleri ateşe sokacaklar. Rus ları düşman edecekler bizlere. Turizmi vurduracaklar.biz kuruluş günümüzden bu yana yurtta barış dünyada barıl diyen bir devlet politikası yürütüyoruz. Biz ukraynadan iha siha motoru aldık ermenilere hedef göstedik mi ? ruslardan s400 aldık başka devletlere rusları hedef gösterdik mi ? paranız ve ikili ilişkiler var ise herkes istediğini alıp kullanabilir. Bizi hedef göstermesin kimse.

  • Baloncu11 Mart 2022 16:29

    Neden abd den siha istemiyorsun o nato üyesi değil mi gelip burda bize akıl direktif vermeyin kaypaklar. Adamları rusun önüne atıp geri çekildiniz.