E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Rusya bir uyarı yapmadan saldırıya hazırlanıyor---

Stoltenberg: Rusya bir uyarı yapmadan saldırıya hazırlanıyor

Stoltenberg: Rusya bir uyarı yapmadan saldırıya hazırlanıyor
22 Şubat 2022 - 19:17 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Rusya bir uyarı yapmadan saldırıya hazırlanıyor" diye konuştu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısında Rusya-Ukrayna krizine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Rusya bir uyarı yapmadan saldırıya hazırlanıyor" diye konuşan Stoltenberg açıklamasında "Kamplardan çıkmış durumdalar ve saldırıya hazır Rusya askerleri. NATO kararlı biçimde tüm müttefiklerini savunacaktır. Müttefiklerimiz binlerce savaş yığını yaptı. Aynı zamanda jetlerimiz de uyarı konumuna, gemilerimiz de kuzeyden Akdeniz'e kadar hazır durumda. Biz gereken her şeyi yapacağız. Birliğimizi destekleyebilmek ve birbirimizi korumak için" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Rusya tarafından planlanan tüm operasyonlar Ukrayna'ya tam olarak bir saldırıdır esasen. Halihazırda devam eden bir askeri yığılma görüyoruz ve bunlar ileri adım atabilir. Donbass bölgesinde devam eden provokasyonlar söz konusu, bir saldırıya ön şart oluşturabilecek girişimler söz konusu. Bu çerçevede, Putin'in ortaya koymuş olduğu bir tutum da söz konusu dün itibarıyla. Saldırmamak için geç kalınmış değil.

UKRAYNA'YA TAM DESTEK

Sürecin şiddetinin düşürülmesi gerekmekte ve diplomatik çabalarla yol açmak gerekmekte. Ukrayna'ya tam olarak desteğimizi ortaya koymaktayız. NATO'nun ciddi, kritik bir desteği söz konusu. Müttefikliğin Doğu kısmında, gerekli olursa daha fazla varlık oluşturma konusunda NATO yeterlidir. Rusya halihazırda bir işgal içerisindeydi 2014'ten bugüne. Kırım'da gerçekleştirdikleri bu anlama geliyor. Bu askeri varlık ciddileşmekte ve bu noktada bir tanınma söz konusu oldu.

STOLTENBERG'DEN RUSYA'YA 'GERİ ADIM' ÇAĞRISI

Rusya, 2014'ten bu yana Donbass bölgesinde. Sözde ayrılıkçılar Rusya tarafından kapalı bir şekilde yıllardır desteklenmekte. Bu noktada bir adım değişikliği söz konusu ve bu adımlar da tanımayla desteklendi. Bu, Rusya'nın oradaki askeri işgalinin güçlendirilmesi anlamına gelmekte. Rusya 150 binden fazla askeri varlığa sahip, buna ilave olarak hava kuvvetleri ve diğer kuvvetleri söz konusu. Ukrayna içerisinde de, Kırım'da, Donbass'ta, Doğu'da, Güney'de varlığı söz konusu. On binlerce muharip güç, bunların yanında askeri araçlar, drone'lar, elektronik savaş imkanları, hava savunma füzeleri, geniş ve ciddi bir askeri yeterlik söz konusu. Bu nedenle bizler güçlü şekilde diplomatik kanallara dönülüp geri adım atmaya çağırıyoruz.

"NATO GÜÇLERİ EN YÜKSEK DÜZEYDE HAZIRLIĞA GEÇİRİLDİ"

Ciddi bir şekilde kınamaktayız ve NATO müttefikleri bugün farklı formatlarda yaptırımları açıkladılar. Almanya tarafından Kuzey Akım Projesi'nin durdurulması söz konusu oldu. Gerekirse savunmamızı daha da güçlendirebiliriz ki bu şekilde sınırdaki müttefiklerimiz daha fazla bir kötü niyetle karşılaşmasın. NATO güçleri en yüksek düzeyde hazırlığa geçirildi ancak yerleştirilmedi. Rusya dışında Rus varlıklarının kullanılması, son aylarda Rusya tarafından adımlar, güvenliğimiz tarafından yıllardır en yüksek tehditle karşı karşıya kalmamıza neden oldu. Rusya beklediğimizi gerçekleştirdi ve Ukrayna etrafında varlıklarını çoğalttı. Düşmanca tutum söz konusu oldu. Biz bu noktada Rusya'yı geri adım atmaya çağırıyoruz ve ters yönde adımlar atmaya, yeniden diplomatik çabalara çağırıyoruz. NATO olarak bizler konuşmaya hazırız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gine ziyaretini iptal etti

 

Almanya'nın yaptırım kararına Rusya'dan yanıt!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

 

Putin'den yeni açıklama: Ukrayna istisna

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğru23 Şubat 2022 09:55

    Nükleer gücün varsa istediğin gibi hareket edersin,Rusya da istediği gibi hareket ediyor...

  • mehmet22 Şubat 2022 23:13

    stronbetg bırak bu işleri ok yaydan çıktı seve seve siz geri adım atacaksınız sayenizde ukraynalı insanlar telef olacak NATO ya alacaklarmış adamlar zaten rusyayı tanısalardı en büyük güce kavuşacaklardı sayenizde her şeylerinden oldular.IRAK LÜBNAN AFGANİSTAN SURİYE nasılsa ukraynada aynı olacak yani Sürgün olacaklar

  • Canlıcı22 Şubat 2022 21:34

    Sen onu bunu boşverde biz borsadayız böyle bir şey olursa ortalık fena karışır aşağıdaki gap bölgesine gideriz

  • Yorum22 Şubat 2022 19:57

    Olabilecek en kansız sekile oldu NATO önce kendine baksın rusyayı çevreleyen her ülkeyi ayartmaya çalışıyor belerusu bile bir önceki seçimde ayartıyordu neredeyse yani bütün bunlara bir cvp verdi Rusya abd Belarustada iç savaş çıkabilirdi abd nin herzamanki hali NATO konuşuyor gücünden mücünden bahsediyor da AB nin orta yerinde nükleer bomba patlarsa çok mu hoşuna gider yani ayıyı kızdırırsan dürtüp durursan façanı alır tüm dünyaya maskara eder seni abd böyle giderse birde Çin darbe vuracak yakında