E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSteroid korona virüse iyi geliyor---

Steroid korona virüse iyi geliyor

Steroid korona virüse iyi geliyor
16 Haziran 2020 - 16:34 borsagundem.com

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma jenerik kullanımı olan steroid dexamethasone isimli ilaçtan az bir dozun, kovid-19 hastaları arasındaki ölüm oranını azalttığını ortaya çıkardı.

Dünya çapında 8 milyondan fazla insanı hasta eden korona virüs salgınına karşı birçok kurum ve kuruluş aşı ve ilaç geliştirmek için bir yarışa girerken Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma kovid-19 hastalarının hastanedeki ölüm oranını düşüren bir ilaç keşfetti.

Bilim insanları genel kullanımı da olan steroid ilacı dexamethasone isimli ilacın hastanede tedavi olan kovid-19 hastalarındaki ölüm oranını düşürdüğünü ortaya çıkardı. Araştırma sonucundan çıkan verileri inceleyen uzmanlar küçük bir doz verilmesi durumunda kovid-19 hastalarının ölüm oranının 3’te 1 oranında azaldığını açıkladı.

Maliyeti çok düşük

Araştırmayı yürüten Oxford Üniversitesi’nde görevli Profesör Martin Landray, “Solunum cihazında ya da oksijen desteği alan hastalara dexamethasone verilmesi durumunda ölüm oranı düşüyor. Üstelik çok düşük bir maliyetle” ifadesini kullandı.

Araştırmada görev alan Peter Horby, eczanelerde satılan ateş düşürücü ile ilgili, “Ölüm oranını ciddi bir ölçüde azaltan tek ilaç. Bu büyük bir keşif” dedi.

Çin'den Kenya'ya gönderilen tıbbi ekipmanlar kayboldu

 

400 milyon doz aşı için anlaşma imzalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)