E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSterline 'Fed' desteği: 1 yılın zirvesinde---

Sterline 'Fed' desteği: 1 yılın zirvesinde

Sterline 'Fed' desteği: 1 yılın zirvesinde
05 Mayıs 2023 - 15:06 borsagundem.com

İngiliz Sterlini Fed faiz kararının ardından bir yılın en yüksek seviyesini gördü.

Sterlin, bu hafta Fed toplantısının ardından destek aldı. Para birimi, Fed'in faiz artırım döngüsünü yakında durdurabileceğine dair işaretlerinin ardından, geçen yılın haziran ayından bu yana görülmeyen bir seviye olan 1,26 dolara yaklaşmaya devam etti.

BoE Fed'i örnek alabilir

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına ara vereceğine dair işarette bulunması, İngiltere Merkez Bankası (BoE)’nın da para politikası sıkılaştırmasını yavaşlatmak zorunda kalabileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı.

İngiltere Merkez Bankası bir sonraki hamlesini perşembe günü açıklayacak, ancak piyasalar İngiltere’de enflasyonun çok daha yüksek seyretmeye devam etmesi nedeniyle daha fazla artışı fiyatlamaya devam ediyor.

Dolar/TL, 19.50 seviyesinde

 

Altın yeni günde değer kaybında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğluturk 05 Mayıs 2023 17:16

    Petrolün varil fiatı 15 dolarken işletilmesi uygun olmayan kuyular petrol 80 doları geçince açılıyor.tipki altının onsu 500 dolarken açılmayan madenler ons 1500 doları geçince açılmaya başladığı gibi.