E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAgrotech, elektrikli otomobil devinin hisselerini satın alıyor---

Agrotech, elektrikli otomobil devinin hisselerini satın alıyor

Agrotech, elektrikli otomobil devinin hisselerini satın alıyor
24 Nisan 2024 - 08:59 borsagundem.com

Agrotech, elektrikli araç sektöründe yerli üretim ve uluslararası pazara giriş için önemli bir adım atarak XEV Global Limited'in çoğunluk hisselerini satın alma sürecini başlattı.

Agrotech Yüksek Teknoloji (#AGROT), elektrikli araç sektöründe önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Şirket, yerli elektrikli araç, motor ve batarya teknolojileri üzerine yürüttüğü çalışmaları genişletmek ve uluslararası pazarda daha etkin bir rol oynamak amacıyla, XEV Global Limited şirketinin çoğunluk hisselerini satın alma sürecini başlattığını açıkladı.

Yıllık 150.000 araç üretme kapasitesi

XEV Global, dünya çapında 20 ülkede distribütörlük ağına ve 113 ana şehirde satış kanallarına sahip. Ayrıca, yıllık 150.000 adet araç üretme kapasitesine sahip olan şirket, 427.000 m²’lik bir alanda üretim gerçekleştiriyor.

XEV YOYO markası, 2018 yılında İtalya’nın Torino kentinde kurulmuş ve ENI ile işbirliği içinde Avrupa’da değişimli pil istasyonları ağının kurulmasına katkı sağlamıştır. Hong Kong merkezli XEV YOYO, şehir içi ulaşım için akıllı üretim vizyonuyla elektrikli araçlar üreten global bir otomotiv markasıdır.

Küresel pazarda daha büyük pay hedefleniyor

Agrotech, bu stratejik hamle ile üretim kapasitesini ve teknolojik bilgi birikimini artırarak, küresel pazarda daha büyük bir pay elde etmeyi hedefliyor.

Şirketin bu adımı, elektrikli araç sektöründe rekabetin arttığı bir dönemde, onun pazar konumunu güçlendirecek ve yenilikçi teknolojilerin gelişimine katkıda bulunacak gibi görünüyor.

Agrotech'ten elektrikli araç, motor ve batarya üretimine dev yatırım

 

Agrotech'in yeni girişiminde grup başkanı belli oldu

 

Agrotech'ten 78 milyon dolarlık sözleşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 31,98
En Yüksek: 32,48
En Düşük: 31,48
Değişim 0,69 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 475.707.687
Toplam Adet: 14.887.979
Ağırlıklı Ort.: 31,97
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akpartili24 Nisan 2024 22:04

    çin li nin derdi sizi mi gerdi?isterse bedavaya çalıştırsın bize ne?

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL24 Nisan 2024 10:50

    Bizde de TOGG yapma kararını verdik üretime geçmiş idik o zamanın muhalefet partiler alay  ederek hani fabrika binası nerede otomotiv mi üreteceğiz yok yurtdışında üretilip geliyor diyip hükümetimiz ile alay etmişler idi.Bakın nereden nereye geldik ama bizim milleti bunun kıymetini bilmezler.

  • Mucise Reis : )24 Nisan 2024 11:08

    çinde dar gelirli elektrıklı otomobıl alıyor. Sen ne alabılıyorsun ? :D  gelişmişlik ve üretkenlik anlayışın bomboş. bayramda paralı yolları kullandın mı? kaç para veriyorsun ? sana bugun togg hediye etseler batarsın emeklı maaşın ile mtv kaç para bılıyon mu ?  :D ülke  zengine çalışan zengin için paralı yollar yapan, zengin için ucuz kredi veren, zengini zengin eden sistemden fazgeçecek ama senin gibi kafası basmayan kartal görünümlü gücercinlere et yerine buğday tanesi verip beslediği için bu işler gecikiyor :D sen otobüse binmeye, otobüs biletlere zam gelince söylenmeye alışsın ki, togg gibi kaliteli aracın olsun :D anca almanyaya gider 2 ay lık maaşın ile togg alır binersin ... güvercin yaşamak kaderin sanıyorsun :D kartal oldugunu hatırla Hasan hüseyin KARTAL efendi...

  • Mucise Reis : )24 Nisan 2024 09:26

    çin bu alanda şahane işler yapıyor. ne avrupa bırakacak ne abd. inanılmaz bir çin teknolojısı var. çin otomobılde şahae, teknolojının her alanınd avar. ısıtma soputma kalorifer yazılım çip lastık, oto akesuar , cep telefon, uydu, takip sistemleri, veri aktarma 5 g ve üst segmen cihazları , tv radyo haberleşme vb. her alandaki özelliklerini transferi ile elektırklı otomobıllerıne entegre ettiler. böyle oluncada en modern elektırklı otobomıllerı üstün rekabet ile birleştirmeyi başardılar. servis ağı ve alt yapıları ülkelerinde geliştirdiler. dünyada tek tabanca olacak çin. geri oldugu bir alan yok.ARGE üstünlüğü yeni model gelişimini tetikliyor. kimse tutamaz bu çekik gözlüleri üretim desen ucuz işgücü, makınalı üretim ilede rekabeti artmış durumda.  para versem istediğim isim adı altında otomobıl ürettirebilirim ynai :D

  • Sadece Reis24 Nisan 2024 19:07

    Çin şahane işler yapıyor ama halkın emeğini sömürerek yapıyor. Çin'de karın tokluğuna çalışan millet rejim altında ezim ezim eziliyor. Dar gelirli araba almayı bırakın hayalini bile kuramıyor. Türkiye den ahkam kesmek kolay.