E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan depremden etkilenen şirketlere ilişkin yeni kararlar---

SPK'dan depremden etkilenen şirketlere ilişkin yeni kararlar

SPK'dan depremden etkilenen şirketlere ilişkin yeni kararlar
16 Şubat 2023 - 23:46 borsagundem.com

SPK, depremden etkilenen işletme ve yatırım fonlarının bilanço açıklama tarihlerinde esnekliğe gitti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 11 ili etkileyen deprem felaketinin finansal piyasalar üzerinde yaratacağı olumsuz etkiyi en aza indirmek amacıyla alınan yeni kararları duyurdu.

SPK'nın aldığı yeni kararla, merkezi Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ'da bulunan ve sermaye piyasası mevzuatına tabi işletmelerin 31 Aralık 2022 tarihli yıllık bilançolarının; personel kaybı ve maddi kayıplar nedeniyle aksaklıklar yaşanabileceği değerlendirilerek, bilanço bildirim tarihlerinde esnekliğe gidildi.

Kurul'un kararına göre, merkezi depremden etkilenen illerde bulunan halka açık şirketler 2022 yılı bilançolarını, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin nihai bilanço açıklama tarihine kadar erteleme imkanına sahip oldu.

Buna ek olarak, yine merkezi deprem bölgesinde bulunan, bir borsada veya teşkilatlanmış diğer pazar yerlerinde işlem görmeyen sermaye piyasası mevzuatına tabi işletmelerin 2022 yılına ait bilançolarını açıklama tarihleri 1 ay süreyle ertelendi.

Yatırım fonlarına 30 Nisan 2023'e kadar ek süre verildi

Kurul'un açıklamasında ayrıca, deprem nedeniyle finansal raporlarını süresi içerisinde bildiremeyecek olan diğer işletmelerin ek süre taleplerini SPK'ya iletmelerinin mümkün olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, 2022 yıllık bilançolarını açıklamaları için yatırım fonlarına ise 30 Nisan 2023 tarihine kadar ek süre verilmesine karar verildiği ifade edildi.

SPK'dan 3 isme toplam 2.2 milyon TL idari para cezası

 

SPK, Kervansaray YKB Zeynep Tümer'e para cezası kesti

 

Bir bağımsız denetim şirketine SPK'dan para cezası

 

SPK'dan 16 izinsiz foreks sitesine erişim engeli kararı

 

68 şirketten geri alım programı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Normale dönüş17 Şubat 2023 14:15

    Depremde etkilenen gereksinim sahibi çocukların barınma bakım sağlık güvenlik eğitim bursla okullara yerleştirme işi de unutulmamalı. Listeler hazırlanıp kordineli şekilde öğrencilere burs kampanyası yapılmalı. Tv ler bölgeden enkaz ve depresif yayınlarını bırakıp bu işlere destek olmalı. Başta çocuk ve öğrenciler barınma güvenlik sağlık eğitim.

  • Ali 17 Şubat 2023 11:30

    Atagy ihlas brlsm hrsızlar deprem yağmacı lari

  • Vatandaşşak17 Şubat 2023 11:24

    6-7 şubat skandalı borsa istanbulu bitirmiştir. Zaten yabancı yatırımcı yoktu, artık ortalama zeka seviyesine sahip yerli yatırımcı da bulamazlar.

  • 1x17 Şubat 2023 11:58

    Geri zekalı mıısn? Çatlak mısın?   Zeka seviyesiymiş.  Sersem herif Amerika da ya da başka yerde deprem savaş doşal afet vs. olursa borsalar kapanmaz aşırı değer düşerse tedbir alınır.  Tıpkı daha önce olduğu gibi. Olumsuzluk ya da olası gelişmeler borsaların yönünü belirler.  Bunu anlama kapasiten dahi yok. Hala zekadan bahsediyorsun.  

  • xyz17 Şubat 2023 09:50

    Depremde batan şirketin hiç bir şey olmamış gibi tahtası kapanması ne kadar doğru?  Umarım fazka küçük yatırımcı yoktur.  Bu bir tanesi var ki resmen bulunduğu ilin haracını kesmiş. Bu yüzden bakış açım pek olumlu değil bu malum tip ortağa ve şirketlerine.

  • Ruhi17 Şubat 2023 05:01

    Geri alım açıklayıp, hiç almayan şirketler