E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa6 kişi hakkında SPK'dan suç duyurusu---

6 kişi hakkında SPK'dan suç duyurusu

6 kişi hakkında SPK'dan suç duyurusu
28 Temmuz 2017 - 19:22 borsagundem.com

SPK, Ege Sağlık'ta yapılan incelemeler sonucu 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda 6 kişi hakkında suç durusunda bulunma kararı aldı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri AŞ’nin 2011-2016 yıllarında yasal defter ve kayıtlarının usulüne uygun tutulmaması sebebiyle Şevki Kılıçarslan, Azmi Ofluoğlu, Mahir Namık Turan, Şükrü Esat Erkuş, Aydoğan Semizler ve Seda Gürsoy hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Kurul ayrıca, aralarında Mahir Namık Turan, Şevki Kılıçarslan, Azmi Ofluoğlu bulunan 3 kişi hakkında sermaye ve yönetim bakımından ilişkili olduğu kişilerden 9.340.761 TL tutarındaki alacaklardan karşılıksız olarak vazgeçilmesi suretiyle şirket malvarlığının azaltılması, sermaye bakımından ilişkili Universal Holding lehine verilen kefaletler nedeniyle; en az 104.664.138,07 ABD Doları, 3.360.887 TL ve 212.360 TL gayrinakdi borçlandırılmak suretiyle şirket malvarlığının azaltılması ve finansal kiralama yoluyla edinilen cihazların sermaye bakımından ilişkili Universal Holding’e bedelsiz olarak kullandırmış olması nedeniyle en az 1.027.829,05 ABD Doları tutarında şirket malvarlığının azaltılması sebebiyle de suç duyurusunda bulunacak.

Bültende konu ile ayrıca;

"Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri AŞ nezdinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda; örtülü kazanç aktarımı nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan yöneticiler aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına karar verilmiştir.

Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri AŞ bağlı ortaklığı Manisa Özel Sağlık Tes. San. ve Tic. AŞ’nin kredi ve finansal kiralama sözleşmelerinde kefil olarak yer almasına yönelik tespitlerin TCK’nın 155’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunulmasına karar verilmiştir" bilgileri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • keriz bitmez29 Temmuz 2017 09:56

    asıl iş TWİTTTER da koş vatandaş koş harun kahraman denilen zat müritleri toplamış indiriyor

  • D.demirkan 28 Temmuz 2017 22:07

    BORSA BORSA OLMAKTAN ÇIKMIŞ. DOLANDIRICI LARIN UĞRAK YERİ OLMUŞ.KOLAY PARA KAZANMA İNSAN KANDIMA İPİNİ KOPARAN BORSAYA GRLİYOR. YPKGYO 1200. 4500. E GELMİŞ NE OLUYOR BURDA DEYEN YOK.BUNE SOYTARILIKTIR BÖYLE. DNZGYO 1300 DEN 4000.DENİZ BANKIDA GEÇTİ.BUNE SAÇMALIK BÖYLE?.SPK NEREDE?TAMBİR VURGUN YERİ OLDU YAZIK.HER GÜN ÜÇKAĞILIK.