E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK, Censa Menkul'ün faaliyetlerini durdurdu---

SPK, Censa Menkul'ün faaliyetlerini durdurdu

SPK, Censa Menkul'ün faaliyetlerini durdurdu
26 Ocak 2016 - 15:39 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, Censa Menkul Değerler’in faaliyetlerini geçici olarak durdurdu

Sermaye Piyasası Kurulu, 25 yıldan bu yana sermaye piyasalarında faaliyet gösteren Censa Menkul Değerler’in faaliyetlerini durdurdu. 

Konu ile ilgili açıklama Censa Menkul Değerler A.Ş.’ye ilişkin SPK’dan tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi:

Kurulumuzun 28.12.2015 tarih ve 36 sayılı toplantısında, faaliyetleri geçici olarak durdurulmuş bulunan Censa Menkul Değerler A.Ş.'nin (Şirket) sahip olduğu tüm yetki ve izin belgelerinin iptal edilerek faaliyetlerinin sürekli olarak durdurulmasına karar verilmiştir. Şirket, Kurul kararının bildirildiği tarihten itibaren en geç 3(üç) ay içinde sona erme kararı alacak ya da faaliyet konusunu değiştirecektir”

Açıklamanın devamında ise “Bu nedenle, Şirket'ten yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetlerle ilgili olarak herhangi bir hak veya alacağı bulunduğu iddiasında olan müşterilerin, dava açılmış olması halinde dava açıldığına ilişkin mahkemeden alınacak derkenarı, takip yapılması durumunda takibe ilişkin belgeleri ya da Şirket nezdindeki hesabı ile mutabık olmadığı tutara ilişkin beyanı işbu ilan tarihinden itibaren 3 ay içinde Şirkete ve Kurula göndermeleri gerekmektedir.Müşterilerin hak kaybına uğramamaları bakımından kamuoyuna önemle duyurulur” denildi.

Ünver Ailesi’nin sahip olduğu Censa Menkul Değerler, Türkiye’nin en eski aracı kurumlarından biriydi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koyarım bankaya faize rahat uyurum.27 Ocak 2016 22:07

    geçen yıl önemli kayıplar oldu,müşteri kalmadı,dünya borsaları dipliyor müşteri yoksa maliyetler özvarlıkları bitirir burada da o olmuş son 10 yılda kapananların listesine bakınca ne işim var borsada demek normal.

  • DÜRÜST OL..27 Ocak 2016 11:10

    SERMAYE ŞARTI GETİRİLEREK ARACI KURUMLAR KAPATILIYOR, DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE OLMAYAN SERMAYE YAPISI İLE NE YAPSAN BOŞ, Allah herşeyin hayırlısını versin..

  • yıldımbeg26 Ocak 2016 21:26

    menderes tekstili incelesin spk,

  • Mert26 Ocak 2016 17:44

    Aracı kurumların hepsi alavere dalavereci, Bütün aracı kurumlar fes edilmeli faaliyetlerini bankalara devretsinler

  • murat26 Ocak 2016 16:04

    garfa garanti faktöringi spk incelemeli

  • KARTALAĞABEYLİ26 Ocak 2016 15:46

    YANİ %6 BAZ ALINDIĞINDA %2 LİK PAY EKSİKLİĞİNİN NEDENİ BU ARACI KURUM MU YOK YAVVVVVV..OHAAAAAAA YANİ