E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSpermine 7 bin 500 lira veriyorlar---

Spermine 7 bin 500 lira veriyorlar

Spermine 7 bin 500 lira veriyorlar
12 Şubat 2015 - 01:48 borsagundem.com

Hindistan'ın kuzeyinde bulunan bir köydeki boğanın spermleri 3 bin dolardan alıcı buluyor

BBC’den Soutik Biswas’ın haberine göre Hindistan’daki bir boğa öyle güçlü, öyle sağlıklı ki, onun gibi bir boğaya sahip olmak isteyen insanlar hayvanın spermleri için binlerce dolar vermeye hazır.

Yuvraj adlı boğa, arkaya doğru kıvrılan boynuzları, kadife gibi kürkü ve ince kuyruğuyla gösterişli bir hayvan. 450 kilo ağırlığında, yaklaşık 3 metre eninde, 1.70 metre boyunda. Her gün vitaminlerle zenginleştirilmiş 20 litre süt içiyor, 10 kg elma, bir o kadar da ot ve tahıl yiyor. İlgi görmeye alışık. Kendisine hayran hayran bakanları biraz küçümser gibi bir hali var. 

Boğanın sahibi Karamveer Singh, "Her gün onu görmeye geliyorlar. O bir boğa değil, bir marka" diyor.



47 yaşında üçüncü kuşak bir çiftçi olan Karamveer Singh, Yuvraj sayesinde servet sahibi olmuş. Yuvraj'ın spermleri için Hindistan'ın birçok bölgesinden gelen çiftçiler Singh'in çiftliği önünde kuyruk oluşturuyor. Singh'in geliri sadece Yuvraj'ın spermleriyle de sınırlı değil. Yuvraj, devlet destekli bir çok yarışmada sahibine kupaların yanı sıra binlerce dolar da ödül kazandırmış. 



20'den fazla inek ve mandası bulunan Singh lüks malikhanesinde altı otomobil ve bir traktöre sahip. Singh'in çocuklarından biri Avustralya'da okuyor, diğeri de Rajasthan'da bilgisayar eğitimi alıyor. 

KRİKTE YILDIZININ ADI

Yuvraj'ın, bir Hint kriket yıldızının adı olduğunu belirten Singh, Yuvraj'ı doğuran ineğin de tam bir süt fabrikası olduğunu söyledi. Yuvraj'ın formunu korumak için her gün çiftlik çalışanları eşliğinde 5 kilometre yürüdüğünü de belirten Singh, "Onu satın almak için 70 milyon rupi (1.4 milyon dolar) teklif edildiğini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)