E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizS&P kararı öncesi yukarı yönde eğilim sürebilir---

S&P kararı öncesi yukarı yönde eğilim sürebilir

S&P kararı öncesi yukarı yönde eğilim sürebilir
11 Şubat 2019 - 09:45 borsagundem.com

Alnus Yatırım'a göre BİST'te cuma günkü S&P kararı öncesinde yukarı yönlü gitme isteği artabilir

''Japon tarihine göre "Güneş Tanrıçası Amaterasu" torunu Niningi'yi Japonya'ya göndermiş ve Niningi'nin torunu Jimmu Tenno ilk Japon İmparatoru olarak, MÖ. 660 yılında -2019'da 11 Şubat'a denk gelen ay takvimi gününde- tahta geçerek devletin ilk idare sistemini kurmuş ve o tarihten bu güne kadar imparatorluk hep aynı ailede kalmıştır. Bu nasıl olmuş derseniz, 1600 lü yıllara kadar Japonya dünyaya kapalı bir ada ülkesiydi. Güçlendikçe emperyal olmuş ve Çin'in içlerine ve Avustralya'ya kadar büyümüş. Günümüze kadar 125 Japonya İmparatoru mevcut olmuştur. Jimmu Tenno tanrısal bir soydan geldiği ve ondan sonra gelen İmparatorlar onun torunu olduğu için, günümüze kadar ulaşmış tüm Japon İmparatorları "Tanrı" statüsünde görülmüştür. Japonya'yı oluşturan bireyler ve Japon toplumu bir "aile" olarak kabul edilmektedir. Japonya İmparatoru tüm Japonya'nın "baba"sıdır. 1926'dan 1989'a kadar 63 yıl boyunca Japonya'yı yöneten Hirohito, 2. dünya savaşını kaybedince ABD tarafından görevden alınmamış ama "tanrı" olması yasaklanmıştır. O zamandan beri İmparator, yasama yetkisi içinde törensel bir statü oldu. Bugün, Japonya "İlk imparatorun tahta çıkışının" yıldönümü nedeniyle tatil.

1782'de mevcut kralı darbe ile indiren ve 1.Rama ismini alan Tayland Kral'ının soyu da halen devam ediyor. 1932'de Parlamenter monarşiye geçen ülkede bir çok darbe olsa da Taksin Şinavatra 2001 seçimlerden galip çıkmış ve başarılı bir dönem geçirirken 2006'da darbe ile indirilmiştir. Sarı ve Kırmızı gömleklilerin karşılıklı büyük gösterileri ile ülke zor bir dönemden geçti. 22 Mayıs 2014'de ordu bir daha yönetime el koydu. Tayland Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha, askeri yönetimde kalmaya devam ederken seçime gitmeye ve başbakan adayı olmaya karar verdi. Seçim önümüzdeki ay 24 Martta yapılacak. Ve inanılmaz bir şey oldu:Ekim 2016'da ölen Kral Bhumibol Adulyadej'in en büyük çocuğu, şimdiki Kral Maha Vajiralongkorn'ın ablası olan 67 yaşındaki Prenses Ubolratana cunta liderine karşı bir partinin başbakan adayı oldu. Dünya tarihinde ilk kez görülüyormuş:

Soydan gelen kraliyet kimliği yerine halkın seçimi yarışına giren biri. Taksin'in arkadaşı olduğu bilinen prensesi engellemek için çabalar dikkat çekiyor. Tayland Bahtı Cuma günü dolar karşısında % 1.5 değer kaybetti. Gerçi bunda Aralık FED toplantısından beri % 5 değer kazanmasının kar satışı da denilebilir.

Bugün ve yarın gündem zayıf. Ama bizde borsanın bir haftadır 102,000 altına 103,500 üstüne çıkmadığı dönem sona erecek gibi. Cuma günkü S&P kararı öncesinde yukarı yönlü gitme isteği artabilir.

STRATEJI

Bu haftaya olumlu başlıyoruz. Olumlu devam edebiliriz. Endekste 103,500 direnci önemli. Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 300 puan civarında artış ile, BIST 100 ise % 0.3 civarında güne başlamasını öngörüyor."

ALNUS YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)