E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: İki patlama oldu, biri canlı bomba---

Soylu: İki patlama oldu, biri canlı bomba

Soylu: İki patlama oldu, biri canlı bomba
10 Aralık 2016 - 23:17 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vodafone Arena yakınındak bombalı saldırılar sonrası Ankara’dar İstanbul'a geldi ve patlamaya ilişkin yeni açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş – Bursaspor maçı sonrası meydana gelen alçak saldırılar için,  'İki ayrı patlama oldu. Biri Beleştepe denilen yerde, ikincisi Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki patlamanın canlı bomba olduğu değerlendiriliyor' dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada Beşiktaş'ta iki ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı. 
İçişleri Bakanı Soylu şöyle konuştu: 
"Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde. Birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi."
Bakan Soylu, "İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polisteşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz' dedi ve alçak saldırıda şehitolup olmadığı konusunda ise "Valimiz ve emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra bir açıklama yapacağız" diye konuştu.

Vodafone Arena yakınında iki ayrı patlama

İLK AÇIKLAMADA NELER SÖYLEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaların hemen ardından TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Maçın hemen çıkışında taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. Saldırının hedefi Çevik Kuvvet polisleri oldu. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis" diye konuştu.
İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey." ifadelerini kullandı.

Görgü tanıkları Dolmabahçe’deki patlamayı anlattı

Alçak saldırı sonrası ilk görüntüler

Bursaspor'dan patlama ile ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HANGİ RADAR11 Aralık 2016 08:07

    Ankaradar, Ankara- İstanbul arasındamı kurulu

  • Yeme bizi ibrahim11 Aralık 2016 01:16

    Eski videolarında akp ye saydırırken bugün akp nin içişleri bakanı olacağın aklından geçiyor muydu ey sayın bakan

  • trabzonlu11 Aralık 2016 00:52

    yorum yok olan vatandaşa oluyor

  • emekci10 Aralık 2016 23:55

    keşke zamanında işidcilere destek vermeseydiniz. tam pkk bitecekken çözüm süreci diye şerefsizlere hayat suyu vermeseydiniz. keşke elimiz kırılaydı da size oy vermeseeydik. keşke...