E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞivan Perver'den özür diledim---

Şivan Perver'den özür diledim

Şivan Perver'den özür diledim
18 Kasım 2013 - 21:10 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Brooking Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Diyarbakır'da çok duygusal bir etkinlik vardı. Yolda Şivan Perver ile yan yana oturuyordum. Onu ülkesinden uzak tutan yanlış politikalar nedeniyle kendisinden özür diledim" dedi
Davutoğlu geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen Diyarbakır ziyaretinde Şivan Perver'le yan yana oturduğunu ifade etti. Davutoğlu, Perver'e "Ne zaman istersen vatandaşlığını alabilirsin. Benimle aynı haklara sahipsin, ne az, ne fazla. Ben bakanım, sen de sanatçısın, benimle aynı haklara sahipsin" dediğini bildirdi.

Davutoğlu, Washington temasları kapsamında düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde konuştu.  
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bir soru üzerine, Kürt meselesi gibi konularda daima doğrudan görüşmeleri tercih ettiğini söyledi.

Oslo süreci gibi süreçlere, bu süreçlere katkıda bulunan herkese saygılarının tam olduğunu ancak devlet olarak kendi vatandaşlarıyla doğrudan konuşmayı tercih ettiklerini belirten Davutoğlu, şimdi vatandaşlarla doğrudan konuşma yoluna gidildiği için bu süreç konusunda öncekilere göre çok daha umutlu olduğunu kaydetti. Davutoğlu, bunun üçüncü taraflara güvenmedikleri anlamına gelmediğini belirterek, "Kendi sorunlarımızı kendimiz çözmeliyiz" dedi. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Cumartesi günü Diyarbakır'da çok duygusal bir etkinlik vardı. Yolda otobüste, Şivan (Perver) ile yan yana oturuyordum. Birbirimizi tanıyoruz. Sadece bir bakan olarak değil, bir entelektüel ve Türkiye'nin eşit bir vatandaşı olarak, onu anlıyorum, empati yapıyorum ve onu ülkesinden uzak tutan tüm o yanlış politikalar nedeniyle kendisinden özür diledim. Şimdi bu ülkenin Başbakanı kendisini bizzat karşıladı, konuşmasında kendisinden, (aynı durum nedeniyle) Türkiye'nin dışında ölen Ahmet Kaya ve diğerlerinden bahsetti. O günler geride kaldı".

Davutoğlu, Şivan Perver'e "ne zaman isterse Türkiye vatandaşlığının kendisine verileceğini" söylediğini, çünkü Perver'in de kendisi kadar eşit vatandaşlık hakkı olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Kendisine söyledim; 'Ne zaman istersen vatandaşlığını alabilirsin. Benimle aynı haklara sahipsin, ne az, ne fazla. Ben bakanım, sen de sanatçısın, benimle aynı haklara sahipsin' dedim" ifadesini kullandı. 
Problemleri ancak bu tür bir anlayışla çözübileceklerini dile getiren Davutoğlu, Kürt meselesinde sürecin kendilerinin istediği kadar hızlı olmasa da ilerlediğini ve geri döndürülemez olduğunu kaydetti. 
Davutoğlu, "Bu sürecin sonunda tam bir uzlaşı olacağını ve üçüncü taraflara ihtiyaç olmayacağını umuyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • el oglu19 Kasım 2013 15:36

    aferin size, terörist basini Bodruma vali,ekürisi Şivani da karargahinizda agirlayip apoyu özledim sarkisini söyleyip birbirinize sarilin,aglamayi da unutmayin emi..Allah b.zi versin hepinizin.

  • yetmez19 Kasım 2013 13:29

    Az olur ne zaman isterse vatandaşlık vermek.Tüm Suriyeliler de ver.ayrıca El kaide militanlarını da unutma.Ayrıca Apo dan da özür dilemeyi unutma.Ne yapacaksın şehit,gazi ailelerini zaten kaç oyları var.Yazıklar olsun.

  • LE LOUP 18 Kasım 2013 22:35

    YANARIM YANARIM teroristlerle daglarada KAHRAMANCA CATISIP HAYATINI KAYABEDEN sehitlik mertevesine ulasmis KAHRAMANLARDAN BEN OZUR DILIYORUM RUHUNUZ SART OLSUN AZIZ KAHRAMANLAR BIZ BOYLE ULKEMI ICIN ,,?????? SAVASTIK DEMEYIN ELBET BIR GUN BU VATAN HAYINLERINDEN HESAP SORACAK KAHRAMAN CIKACAKTIR..

  • dağğ18 Kasım 2013 22:12

    hellaall:-))yakın gelecekte apo dan da özür dileyeceksin.....çok güzel demokrasi bunlar...